XXI. CSAK TISZTA FORRÁSBÓL MEGYEI NÉPDALVETÉLKEDŐ UDVARHELYSZÉKI DÖNTŐJE

Szerkesztő: | 2020. január 21. | Hírek, Hírek

 A Tamási Áron Gimnázium, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és a Tiszta Forrás Alapítvány szervezésében január 18-án került sor a népdalszerető diákok versenyére.
A rendezvényt Laczkó György igazgató úr nyitotta meg, aki régi és elhívatott támogatója a népdaléneklésnek, a néptáncnak. A rendezvény nemcsak vetélkedő, hanem megtapasztalása annak, hogy az énekeseink mennyit fejlődtek egy év alatt, megtapasztalása a közös népdaléneklésnek, és megtapasztalása annak, hogyan alakul a népdalszerető közönségünk. Megtapasztaljuk, hogy milyen nagy örömöt lehet szerezni a népdallal. Megtapasztalása annak, hogy nem vagyunk egyedül.
A verseny díjazottai:
Előkészítő – II. 
I. Pakot Zsófia, Simó Zselyke
II. Bartalis Csenge, Várday Lilla
III. Hegyi Zsanett, Kászoni Bulcsú, Ivácsony Zsófia
Dicséretes:Dávid Kenéz, Ágoston Anna, Pakot Zsanett
Különdíj: Ivácsony Bence, Székely Ábel, Belényessy Eszter
III-IV.
I. Lakó Csenge
II. Nagy Fanni, Deák Alexandra
III. Hegyi Krisztián, Waum Réka Gyopár
Dicséretes: Sztojka Nóra, Farkas Eszter
V-VI.
I. Deák Boglárka
II. Dezső Tündér Ilona
III. Lőrinczi Adél
Dicséretes: Szabó Eszter, Sata Réka
VII-VIII.
I. Geréb Ajnácska, Marossy Anna-Eszter
II. Dávid Anna
A csodás hangú gyerekeink az Őszirózsák népdalvetélkedő országos szakaszán képviselik székely székünket, valamint a X. Székelyföldi népdalvetélkedő regionális (megyeközi) szakaszán.
Egyre erősebb és biztosabb a gyerekeink éneke. Egyre élvezhetőbbek az egyéni produkciók. Egyre nagyobb örömöt jelent a felkészítő tanárokkal való találkozás. Egyre nagyobb bizalommal fordulunk a szakma „nagy öregjei”-nek tanácsáért. Külön köszönet Dr. Szalay Zoltánnak a könyvbemutatóért. Ismételten megtapasztaltuk, hogy a közösségért tett szolgálat a legnemesebb. Köszönjük Györfi Erzsikének és a Székelyföldi Népdaliskolának a léleksimogató produkciót. Köszönjük a Gimnázium tanítói közösségének a lelkes támogatást. Kiemelten köszönjük a RDE Hargita, Haáz Sándor és Szabó Sámuel támogatását. Köszönet azoknak a pedagógusoknak, akik erdélyi jelenünkben gondolva a jövőre, felkészítik tanítványaikat a kicsit sem könnyű megmérettetésre, valamint a mindig támogató szülői közösségnek, akik a legnagyobb támogatói rendezvényeinknek.
 
Gratulálunk iskolánk énekes kedvű diákjainak!
Szabó Zsuzsa

Kapcsolódó tartalmak