Vitézeink 2018/2019-es tanéve

Vitézeink 2018/2019-es tanéve


Szűcs-Olcsváry Melinda  |   jún. 07, 2019  |  Vitéz lelkek, Hírek

Mindjárt itt az év vége, és nincs digitális lábnyomunk.  Ez persze nem jelenti azt, hogy a vitézek megszűntek létezni. Csak… valahogy, tudjátok, az embernek nem lehet mindenre gondja.

Fontos év volt ez az iskolánk történetében. 425 év, az már valami! Mi is hozzájárultunk az ünnephez, természetesen.  Erre az ünnepre született még a múlt tanévben a Vitéz lélek Tamási darabnak az előadása.


De ami ennél is izgalmasabb, filmet készítettünk az iskola két világháború közti életéről. Volt abban minden, kisiskolások órája, régi fizika óra, tanári gyűlések, eredeti iskolaavató szövegek, hadba menők búcsúztatása. Minden sietség ellenére jó munka volt. Megjelent a csoportvezetőnknek egy anekdota gyűjteménye, a Mosolygó alma mater. Történetek diákokról és tanárokról. Persze, nincs benne minden diákcsíny, de élvezettel lehet olvasni. Lám a régiek sem voltak angyalok!

Született egy Pál utcai fiúk előadás is. 26-szor játszottuk a „remix” előtt. Muszáj volt, mert Nemecsek mégsem lehet szakállas. Igy az ő szerepét átvette Nagy Dani, s Szőcs Bencéből Boka lett. Még történt egy-két változás, hisz a tizenkettedikes szereplők már az érettségire készülnek. Az új szereposztás is sikeresen bemutatkozott. A Pál utcai fiúk tovább él.

Közben egy új „szerelem”, amit február 18-án mutattunk be: a Hair. Sikerült beletrafálnunk egy másik évfordulóba: a Hair-t 40 éve mutatták be.
Hú, láttatok volna az Udvarhely napokon. Minden rezdülésünk felnagyítva kikerült a kivetítőre. Egészen úgy éreztük magunkat, mint egy fesztiválon. Szuper érzés volt!

A tanév utolsó bemutatója a Humor-retro. Rejtő Jenő, László Miklós és Nóti Károly jeleneteiből állt össze. Kacsó Bence szaxofonozott, a lányok meg táncoltak. Már egy páran, mert mi azért ennél többen vagyunk. Hangulatos volt kocsmaszínházként szerepelni a G-ben a bemutató után. Segesváron is szívesen fogadtak.

Szóval, ha gyenge is a digitális lábnyomunk, mi azért dolgozunk. Hetente többször összejövünk, és most már nagyon várjuk a nyári táborozást.

A Vitézek