Tanévzáró 2018

Tanévzáró 2018


Szűcs-Olcsváry Melinda  |   jún. 21, 2018  |  Hírek

2o18. június 15-én tanévzáró ünnepséget tartottunk az V-VII. osztállyal (a VIII.-osaink már egy héttel korábban elbúcsúztak iskolánktól).

Igen, az osztályokkal együtt tartottuk meg az évzárót, mert a három osztályból felváltva szavaltak és énekeltek az ügyes diákok! Családias hangulat alakult ki, így együtt örültünk egymás sikerének is, amikor osztályonként az első három tanuló oklevélben és ajándékkönyvben részesült. A Szekler Teker csoport képviselőinek helyes bringázással kapcsolatos tanácsai  a várva várt vakáció felé repítették gondolatainkat!

Az ünnepséget az aligazgatónő beszéde zárta.

Kedves Diákok!

Kedves Kollégák!

Mozgalmas tanévet zárunk. És mozgalmas nyár következik. Sok minden történt. És a nyár sok mindent tartogat. Van közöttetek olyan, aki sokadik alkalommal mondja: itt a vakáció!

És van olyan, akinek ez az első tamásis vakációja.

Ma még egyszer visszatekintünk arra, ami volt, a 2017-2018-as tanévre, a tanulásra, a versenyekre, a kirándulásokra, az iskolai és azon kívüli programra.

Ma sokan büszkén és örömmel, megelégedéssel és nyugodtan mondják, hogy megérte tanulni. Jó eredményeket értek el. Vannak, akik megvédték állásukat, s vannak, akiknek sikerült a tavalyihoz képest magasabbra emelkedni. Gratulálunk nekik, és példákként állítjuk mindnyájatok elé. Mi is azt mondjuk: megéri tanulni.

Ma vannak olyanok is, akik elégedetlenek az elért eredményükkel. Lehet, hogy apró századokat fájlalnak. Van, aki többet rontott. Pozíciók inogtak meg, enyhe vagy meredek visszaesések is történtek. Buzdítalak titeket, hogy nézzetek magatokba, szedjétek össze magatokat és a pihenést hozó nyár után serényen vágjatok bele az újabb munkába. Mert megéri.

Ma vannak olyanok is, akikre azért vagyunk büszkék, mert rendkívüli emberek. Nemcsak tanulásban lehet valaki kitűnő, hanem emberségben is, szeretetben és segítségadásban is. Sokan szorgoskodtatok szervezetekben, segítőkészek voltatok rászorulókkal, vagy jól versenyeztetek és ezzel lettetek iskolánk hírnevének öregbítőivé. Gratulálunk!

A vakáció alatt az iskola nem pihen. A 425 éves Gimnázium főépülete megújul. Bízunk benne, hogy ősszel már más épületek fogadnak benneteket!

A nyári vakáció a pihenésé. Pihenjétek ki e tanév fáradalmát, és gyűjtsetek erőt az új tanévhez!

Nyáron segítsetek sokat szüleiteknek! Ők sokat dolgoznak. Nagyon fáradtak. Lássátok meg, mit kell tennetek! Ne szégyelljetek dolgozni! Segítsetek nagyszüleiteknek, látogassátok meg őket, mert egyetlen örömük, mikor ti beléptek ajtajukon.

Vigyázzatok nagyon magatokra! Az élet ajándék! Őrizzétek ezt a csodás ajándékot! Ne vágjatok bele felelőtlen kalandokba és merész bravúrokba! Nem az a bátor, aki mindent kipróbál, hanem az, aki nemet tud mondani.

Olvassatok sokat! Netezzetek keveset! Maradjatok meg testileg-lelkileg egészségesnek!

Ezennel vége az iskolának! Itt a vakáció!

Bekő Melinda Erzsébet, igazgatóhelyettes