Tanári farsang diákszemmel

Tanári farsang diákszemmel


Szűcs-Olcsváry Melinda  |   márc. 01, 2017  |  Hírek

Diákként az órákat tartó felnőtteket csak mint tanárokat látjuk magunk előtt. Sokszor igyekeznek lebontani az évszázados falakat, amelyeket az illem, a kultúra és az egész rendszer nevelt belénk, de egy ilyen alkalom jó igazán arra, hogy ne diákként a tanárt, hanem emberként az embert láthassuk.

Mikor hallottam, hogy idén ismét megszervezésre kerül a tanári farsang, nagyon kíváncsi lettem a részletekre. Különböző forrásokból értesültem, hogy sajnos az előadás nem a széleskörű publikumnak szól. Összegezve: a hétköznapokból ismert tanáraid önironikus szerepeket játszanak, és mindezt zártkörűen. Ez ám a megkapós marketing szöveg egy tizenéves szemével. Magamat ismerve, nem hagyhattam ennyiben.

Meglepődtem, hogy az elhivatott pedagógusok ilyen könnyedén kilépnek az iskolai szerepből. De ez a meglepődés igazán pozitív töltetű volt. Jól esett látni bennük a személyiséget, az önbizalmat, a humort és a saját hibáik jóízű beismerését. Először látva egy ilyen estet, maradandó élményekkel gazdagodtam. Hálás vagyok, hogy iskolánk ilyen rendezvények megszervezésére is időt és energiát szán, hálás vagyok, hogy tanáraink belevaló, talpraesett és racionális emberek, akik felül tudnak emelkedni a hétköznapok szürkeségén.

Igazából, köszönöm, hogy ott lehettem, gratulálok az előadáshoz a szereplőknek, és nagyon remélem, hogy még számos ilyen rendezvény kerül megszervezésre iskolánk falai között, amely nemcsak felpezsdíti a kedélyeket, hanem egy igazabb és mélyebb kapcsolatot teremt tanár és diák, azaz ember és ember között.

                                                                                         Kis-Német Noémi, XI. B

Köszönet a fotókért Dávid Attilának!