Szabó Zsuzsa tanító néni és osztálya

Szabó Zsuzsa tanító néni és osztálya


„A vers az amit mondani kell! ”

A Kányádi Sándor megyei szintű szavalóversenyt idén is online térben szervezték meg a „Benedek Elek” Padagógiai Líceum pedagógusai.

A vetélkedőre egy választott Kányádi verssel lehetett benevezni. Előkészítő – IV. osztályos tanulók vehettek részt  a tanítók által beküldött videókkal. A felvételeket korosztályonként értékelte a zsűri az előre meghatározott szempontok alapján.

Iskolánkból mindhárom jelentkező kisdiákot jutalmazták: Albert Anna Júlia I. osztályos tanuló I. díjban részesült, Mihály Boróka II. osztályos és Lőrincz Eszter IV. osztályos tanulók a II. díj boldog tulajdonosai.

 

Gratulálunk a díjazottaknak!

Sok sikert kívánunk Albert Anna-Júliának az országos szakaszon!

 

Nyárádi Izabella, Szabó Zsuzsa és Székely Emőke tanító nénik

 

 

XIX. „Fától fáig, verstől versig” Kányádi Sándor versmondó verseny, regionális szakasz

A Nagygalambfalvi Általános Iskola szervezte a XIX. „Fától fáig, verstől versig” Kányádi Sándor versmondó versenyt 2021-ben, online.

 

Iskolánkból két kis versmondót jutalmaztak: Mihály Boróka I. osztályos tanuló III. díjban részesült és Kurtus Fanni-Abigél Dicséretben. A két kis versmondót az alábbi linkeken lehet mehallgatni:

https://youtu.be/-TXPVFPJvac

https://youtu.be/MeVmI9cc9JU

A szervezők a következő üzenettel zárták a versenyt: “Kányádi Sándor mindig azt mondogatta, hogy: “Az igazi költő esetében (…) csak halála után derül ki teljes bizonyossággal, hogy az volt-e, aminek hitték őt, aminek hitte olykor maga is magát. Akkor derül ki, hogy az unokák, dédunokák érdemesnek tartanak-e valamit kézbe venni.” Ez mostanra már egyértelműen kiderült! Az idén is több mint 400 gyerek tartotta érdemesnek kézbe venni a Kányádi kötetet és megtanulni belőle a neki legjobban tetsző verset. Isten nyugtassa, drága Sándor bácsi!”

Kányádi Sándor a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagjaként azt a gondolatot népszerűsítette, hogy tegyük elérhetővé magyar irodalmunkat a világhálón és minél több értékes oktatási tartalmat osszunk meg ezeken a felületeken, hiszen a jövőnk egy darabkája. Nos, ez a gondolat élni kezdett és virágzik az online oktatás alatt, hiszen százával került fel a virtuális térbe a költőóriás verses hagyatéka. Élvezet volt belehallgatni. Köszönet a Nagygalambfalvi Általános Iskolának a nagyszerű szervezésért és az értékes jutalmakért, amelyek postán érkeztek.

Szabó Zsuzsa, László Mária

 

 

„Érdekesnek találtam a virtuális térben szervezett versenyt. A tanci javaslatára A tavon című költeménnyel jelentkeztem be. Nagyon élveztem a felkészülést, a nővérem segítségével többször is felvettük videóra. Amikor újranéztük, sokat nevettünk a hibákon. Kíváncsian vártam az eredményhirdetést. Jól esett a dicséret a szavalásomért. Szívesen tanultam ezt a verset, mert nagyon tetszett a humora.”

Kurtus Fanni-Abigél

Tamási Áron Gimnázium, IV. osztály

 


Év végi mese a 2019 – 2020-as Előkészítő osztályról

Gimi  |   jún. 15, 2020  |  Szabó Zsuzsa tanító néni és osztálya, Hírek

Nem is olyan régen, volt egy sziget: Lámpások szigete volt a neve.

Azt beszélik, úgy keletkezett, hogy a tanító, amikor először találkozott az iskolába érkező gyermek csapattal, belenézett picike tanítványainak óriásira nyílt szemébe és felkiáltott: „Micsoda lámpások!”

Azzal nagy égzengés, földrengés közepette, keletkezett a kisváros  közepén egy icike-picike sziget, ahol azóta is minden reggel találkoznak  a gyerekek és ahol nagyon nagy egyetértésben játszanak, tanulnak, és felsorolni is nehéz, hogy mi mindent művelnek tanítójukkal! Erről a mi “mindenről” szól a mese!

Amikor először találkoztak egymással az iskolában, nagyon megszeppentek, hogy mi lesz most velük, de mivel a szülők is elkísérték, meg a tanítójuk is barátságoson mosolygott, elhatározták, hogy másnap kedvenc meséskönyvükkel érkeznek a szigetre.

Azt rögtön hallotta a tanító, hogy nagyon szeretik a meséket, így elhatározta, hogy megszeretteti az olvasást még azelőtt, hogy megismernék a betűket! El is hívta Bosnyák Viktóriát, akinek nyelvtan regényeit szerinte rongyosra fogják olvasni. Sőt azzal a lendülettel be is íratta a városi könyvtárba a népes csapatot és boldog tulajdonosai lettek életük első igazolványának.

Annyira igyekeztek a gyerekek megtanulni azt a sok mesét, verset, éneket, hogy a jutalmul kapott baglyocskák nagyon hamar 77-re szaporodtak. És így alakult, hogy királykoronázásra került sor!

Csaptak nagy lovagi tornát, ahol csodaszép ruhákban, lovagiasan vívtak igazi nagy sakkjátszmákat!

 

Mivel nagyon szerették zenét, a tanító elvitte a vonós hangszerek bemutatására szervezett koncertre. Elbűvölte őket a sok hangszer és azt is mondták nevetéstől kipirulva, hogy a nagybőgő hangja csiklandozza a fülüket.

 

Megnézték a Hótündér mesejátékot, ahol mindenki a becsületes, önfeláldozó vetési varjúval érzett együtt.

És, hogy megmutassák, milyen szépen énekelnek, a tanító elvitte őket a karácsonyi vásárra, ahol vidám karácsonyi népénekektől lett hangos a főtér és boldogság költözött az emberek szívébe. Ugyanezzel a népdalcsokorral köszöntötték az ötödikeseket is, akiket nagy szeretettel vendégelt meg a népes csapat. 

A kis csapat nemcsak énekelni, mesélni, rajzolni szeretett, hanem sportolni is. Ezért a tanító hetente vitte a gyerekeket korcsolyázni az új fedett városi korcsolyapályára.

A farsangot is nagy csinnadrattával temették el, jól megénekelve udvarhelyszéki népdalokkal. 

Minden ünnepet jól megünnepeltek: a születésnapokat, az egyházi ünnepeket, a Nők napján pedig szépen felköszöntötték fiúk a lányokat és a tanítójukat.

Március 11-től el kellett hagyniuk a szigetet. A világjárvány miatt minden gyermek a családok szigetére menekült, itt tanult tovább, védve a nehézségektől. A tanító ide küldte a szebbnél szebb népmeséket, amelyek segítségével szerencsésen befejezték azt az utat, amelyet ELŐKÉSZÍTŐ OSZTÁLYNAK nevezünk.

Ha időtök engedi, nézzétek meg formabontó évzárójukat!

Szabó Zsuzsa tanító

 

 

 

 

 

 


Negyedikesek a számok világában

Gimi  |   jún. 17, 2019  |  Szabó Zsuzsa tanító néni és osztálya, Hírek

A számok tömkelege, és az egyre inkább „elszámosodó” világ ellenére nagy a veszély, hogy a matematika egyre inkább háttérbe szorul… A számok a matematika alapkövei. Nélkülük teljes sötétségre lennénk kárhoztatva. Segítségükkel megpillanthatjuk azokat a csillogó kincseket, melyek egyébként rejtve maradnának”. Barry Lewis, a Brit Matematika Társaság elnöke

 

A 2018-2019-es tanévben a negyedikesek a következő matematika versenyen vettek részt és értek el helyezéseket:

A Kenguru nemzetközi alkalmazott matematika versenyen[1] 28 diákom vett részt. Helyezést ért el Székely Ágnes, továbbjutó a „Baraj” próbára, valamint Szász Jenő és Bokor Máté.

A Brenyó Mihály Országos Pontszerző Matematikaversenyen[2], megyei dicséretben részesült Szász Jenő és megyei I. díjas Bokor Máté, aki az országos szakaszon dicséretes lett.

A Most légy okos![3] versenyen megyei II. díjat Székely Ágnes kapott.

 

Ágnes és Máté beszámolója

„ Ebben a tanévben is több matematika versenyen vettem részt. Közülük a legsikeresebb a Kenguru szórakoztató, logikus gondolkodást fejlesztő versenyen és a néhány éve megrendezésre kerülő Most légy okos! a tanévben megszerzett ismeretek emeltebb szintű felmérését célzó matematika versenyen voltam.

A Kenguru érdekes feladatai nagyon tetszettek, játszva oldottam, így sikerült maximális pontszámot elérnem, amivel bejutottam az országos megmérettetésre, de a tanév végén nem volt kedvem Bákóba utazni.

A Most légy okos! bonyolult műveletsorát és 5 szöveges feladatát élvezettel oldottam, nagyon jól éreztem magam a verseny ideje alatt és a csíkszeredai díjkiosztón megyei II. díjat kaptam. Jó érzés ilyen szép eredményekkel zárni az elemi tagozatot.”

Székely Ágnes

„ 2019 májusában részt vettem a Brenyó Mihály pontszerző matematikaverseny országos szakaszán, amelyet Marosvásárhelyen szerveztek meg. Ez egy három napos rendezvény volt. Idén a Bólyai Farkas Elméleti Líceumot felújították, így a Mihai Eminescu Pedagógiai Líceumban volt a verseny, a szállás és az étkeztetés is. A pénteki napon részt vettünk a hivatalos megnyitón, ahol a visszatérő versenyzőket felhívták a színpadra és elmeséltük, hogy hogyan készültünk, hogyan jutottunk el az országosra. Szombaton délelőtt volt a verseny, ezután városnézés, feladatmegoldás, filmnézés, játszóház következett. Vasárnap a díjkiosztóra került sor. Én nagyon élveztem a programokat és a feladatmegoldást is.

Számomra a legjobb program az volt, amikor együtt oldottuk a feladatokat Brenyó Mihály tanár úrral, a verseny kitalálójával. Nagyon örültem annak, hogy Szabó Zsuzsa, a tanítónénim is velem tartott. A helyezésem is elég jó lett, ahhoz képest, hogy ez már az országos szakasz volt, az 5. helyezést értem el, dicséretben részesültem. Mint már írtam, nagyon élveztem ezt a versenyt és az lenne a jó, ha 5. osztályban is lehetne jelentkezni.”

Bokor Máté

Minden negyedikes diákomnak azt kívánom, hogy továbbra is érezze jól magát a matematika világában és ugyanilyen lelkesen folytassa a feladatok megoldását az elkövetkező iskolai években is!

Szabó Zsuzsa tanító

[1] Minisztérium által jóváhagyott, OMEN nr. 3016/09.01.2019, Anexa 5, fără finanțare M.E.N., poziția 139

[2] Minisztériun által támogatott, ANEXA nr. 4 la OMEN nr. 3016/09.01.2019, poziția 16

[3] Minisztérium által jóváhagyott, CAEJ Harghita, nr.666/20-02-2019, anexa6, pozitia 22


Magyar múltunk nyomában a negyedikesekkel

Gimi  |   márc. 27, 2019  |  Szabó Zsuzsa tanító néni és osztálya, Hírek

„Nekünk magyaroknak nem csekély hibánk az, hogy rohanvást szoktunk utazni. A futó ember pedig nem lát semmit, nem hall semmit, nem érez semmit. Csak az álló ember, a nyugodt lelkű és nyugodt szemű, az az öterejű fölfogó, aki az öt érzék képességeivel a tudásának birtokába szedi az utazásban eléje forduló kincseket.”

Gárdonyi Géza

Az elemi tagozat ötödik évének vége fele közeledve egyhetes tanulmányi kiránduláson voltak iskolánk negyedikesei. Gyakran megállva, Gárdonyi Gézásan elidőzve utaztak, beszélgettek jó magyar emberekkel, ismételtek és újat tanultak. Egy egész hetes történelem órát tartottak március 11 és 17 között. Beszámolójuk következik:

Hétfőn hajnali 6:00-kor indultunk el a főtérről a Lazar Travel szürke buszával. Megálltunk Medgyesen, ahol a tavaly is kirándultunk, azután visszaültünk a buszra, és a filmet néztünk közösen. Csernakeresztúron megebédeltünk a Nyisztor Panzióban. Nagyon finom ételek voltak. Nyisztor Zsolt, XI-es tanuló körbevezetett Vajdahunyad Várában, amit a Hunyadiak ősi fészkének nevezett. Nagyon csodás volt, és egy érdekességet is megosztott velünk a vezetőnk. Ha olvastad az „Egri Csillagok” regényt, akkor ezt most neked mondom: Éva és Gergely ennek a várnak a kápolnájában házasodtak össze, azaz Isten színe előtt megerősítették fogadalmukat. Mikor bejártuk az egész várat, ismét útra keltünk Temesvárra, a Perla Hotelbe. Nagyon kedvesek voltak a pincérek, és az étel is nagyon finom volt. Kényelmes és ízlésesen berendezett szobákat kapott mindenki. Csodás egy nap volt!

Szabó Anett

 

Kedden reggel Temesvárról indultunk Magyarország felé. Miután átmentünk a határon az első megálló az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark volt, ahol megtekintettük a Rotundát, azon belül a Feszty körképet, az Árpád Fejedelem Emlékművet, az Oskolát, az ottani berendezett kis falut, a templomot, és mindent, amit az idegenvezető úr úgy gondolt, hogy nekünk azt látnunk kell. Ami után megtekintettük az emlékparkot felültünk a buszra és az irányt Kecskemét felé vettük. Mikor megérkeztünk a Planetáriumhoz bementünk és megtekintettünk egy gyönyörű előadást a bolygókról és a csillagokról, amiben tanultunk a csillagképekről, a fényévről, a Tejútról, más univerzumokról. Este kellően elfáradva érkeztünk meg a szállásra. Ez egy gyönyörű nap volt!

Szász Jenci

 

 

Mint mindegyik nap, a szerda is remekül kezdődött. A Charles Hotelben bőségesen reggeliztünk és indultunk Esztergom felé. Nagyon elcsodálkoztunk az Esztergomi bazilikán, mert nagyon nagy volt. Az idegenvezetőtől megtudtuk, hogy az épület teljes neve Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert- Főszékesegyház. A főoltárkép Mária mennybemenetelét ábrázolja, amely 13 méter magas és 7 méter széles. Ez a világ legnagyobb vászonra festett oltárképe. Az oltár melletti szobrok, több mint 1 és fél méteresek. A bazilika megcsodálása után átmentünk az Esztergomi Vármúzeumba, ahol a királyi palota helységeit mutatták be. A berendezés kiállításából megismertük az Esztergom vár történetét. A Mária Valéria hídon átmentünk a felvidéki kisvárosba, Párkányba, ahol megebédeltünk. Estére visszaértünk Budapestre és izgatottan vártuk, hogy mit hoz a csütörtöki nap.

Székely Ágnes

 

A kirándulás negyedik napján reggel a fővárosi állatkertbe indultunk. Az állatkertben rengeteg állat volt, pókoktól az óriáskígyókig. Nekem a kedvencem az oroszlán volt. Az állatkertben most nyílt meg a Cápasuli és született egy kis kenguru is. Utána ebédeltünk a Barlang étteremben. Ott elpróbáltuk a táncot aztán pedig elindultunk a Széchenyi fürdőbe. A Széchenyi fürdő nekem a kedvencem lett: az örvények medencéje és a nagy úszómedence. A Széchenyi fürdő nagyon nagy, rengeteg medence van: 3 kinti és 11 benti és ezek közt van gyógymedence is. A nagy fürdőzés után volt egy kis pihenő a szálláson, majd este kimentünk a Citadellára. A Citadelláról megnéztük Budapest fényeit és még pezsgőztünk. A szobor nagyon nagy volt és az elénk táruló látvány felejthetetlen. Nekem ez a nap nagyon tetszett.

Magyari Balázs

 

Nekem nagyon tetszett a március 15-ei rendezvény, mert jó hangulata volt. A Kossuth téren kezdődött egy zászlófelvonással, ezt követően a Nemzeti Múzeumnál folytatódott egy kis legényes néptánc koreográfiával. Nagyon megtisztelő volt, amikor a lengyel miniszterelnök, vagyis Mateusz Morawiecki beszédet mondott és Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke is. Meglepő volt a lengyel nép iránti tisztelete.  Beszédének szerintem legszebb mondata: ,,A lengyelek nélkül ma Magyarország sem lenne szabad, és Európát sem lehetett volna újra egyesíteni.’’ És a legizgalmasabb az egészben az volt, hogy öt méterre voltunk a két elnöktől! Igaz, hogy a Kossuth térről gyalogolnunk kellet két és fél kilómétert székelycsizmában, de megérte. Ezt követően metróztunk egyet és felszálltunk a buszra. Jó érzés volt megpihenni e kimerítő, de szép nap után.

Szűcs-Olcsváry Zete

 

Március 16.– án, szombaton a Várkert Bazárban voltunk a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Rajz és esszé pályázatának díjátadó ünnepségén. A vendégek szórakoztatására udvarhelyszéki táncokat adtunk elő. Szerintem nagyon szép előadást tudtunk előadni, és nagyon jól éreztük magunkat tánc közben. Az ünnepség után volt az állófogadás, szintén a Várkert Bazárban és nagyon finom szendvicsek voltak. Ezután visszamentünk a szállodába átöltözni és indultunk is moziba. A moziban az „Így neveld a sárkányodat 3” című filmet néztük meg és nagyon izgalmas volt. Mozi után visszamentünk a hotelbe és vacsoráztunk egy jót. Nagyon izgalmas és vidám nap volt ez a mai!

Bokor Máté

 

 

Vasárnap reggeli után indultunk Budapestről Egerbe. Ez volt az egyhetes kirándulás utolsó napja. Szerencsére vasárnapra, az egész hetes hideg és eső után, gyönyörűen kisütött a nap. Az út nem tartott sokáig, hamar Egerbe értünk. Lenyűgöző volt megpillantani az Egri várat, hisz néhány héttel korábban fejeztük be az Egri csillagok című könyv olvasását. Gárdonyi Géza regénye megelevenedett a szemünk előtt, kíváncsian hallgattuk az idegenvezető beszámolóját. Meglátogattuk az író sírját is. A vár megtekintése után, még volt időnk arra is, hogy a várudvarban ajándékokat vásároljunk az otthoniaknak. A vásárlás után ebédelni mentünk az 1552 elnevezésű étterembe. Ebéd után elindultunk haza. Az út hosszú volt, éjszaka lett, amire begördült a buszunk Székelyudvarhelyre. Szüleink a megbeszélt helyen vártak ránk. Jó volt hazatérni, mindenki nagyon örült.

Pál Flóra

Feltarisznyálva élményekkel, az út mentén elénk forduló megannyi kinccsel, mind az öt érzékszervünkkel megtapasztalva a közösségben szerzett élmények valódiságát, szerencsésen hazatértünk a népes csapattal. Kirándulásuk minden percéből azt az üzenetet kaptuk, hogy jó ma magyar gyermeknek lenni. Mindazoknak, akik segítettek útunkon, Isten fizesse!

Szabó Zsuzsa, elemi tagozatos tanár

 


Farsangfarka a kicsi Gimiben is

Gimi  |   márc. 09, 2019  |  Elemi oktatás, Szabó Zsuzsa tanító néni és osztálya, Hírek

„Meghót Ilyés, a vén Dobai!”

A farsang vége, húshagyókedd mindig nagyon emlékezetes a Gimiben. A farsangi szokások csúcspontja ezen a napon van.

Már ötödik éve részesei vagyunk az Ilyés elégetésének, amivel elűzzük a telet. A szokásokhoz híven idén is a negyedik osztály siratta el az első osztály által elkészített Ilyést. A mulatságos öltözékek és az arcfestés már az első órában is felvidította az egész társaságot. Az arcfestés után játszodtunk, ettünk, ittunk, elsirattuk Ilyést majd olyan érzésünk támadt, hogy az egész nap csak egy szempillantás volt.

A hamvazószerdai mise igazán felüdítette a lelkünket. Azután autóbuszokkal az irányt Alsósófalva felé vettük. Megérkezésünkkor találkoztunk a „temetésre” készülő gyülekezettel. Nótázás, jókedv, bolondozás jellemezte az ott levő embereket. Az ottani emberek a hagyományokat tiszteletben tartva mulatságos jelmezekkel, tréfás halotti beszédekkel, siratásokkal búcsúztatták Ilyést, a falun végig kísérve. A falubeliek meleg szeretettel fogadtak, finomságokkal kínáltak. Nem maradhatott el a farsangi fánk, a csöröge, a főtt pityóka és a cika káposzta sem.

A sok mulatozás után nehéz lesz a 40 napos böjt.

Székely Ágnes, IV. osztály


Ismét felolvastunk…

Gimi  |   feb. 23, 2019  |  Szabó Zsuzsa tanító néni és osztálya, Hírek

A negyedikesek beszámolói

Ötödik éve veszünk részt a Nemzetközi Felovasómaratonon, amelyre mindig szeretettel készülünk. Idén XI. alkalommal szervezték meg ezt az eseményt és Radnóti Miklósra emlékeztünk, aki 35 évesen hunyt el.

Az elemi tagozat és az ötödik osztály reggel 9 órától volt bejelentkezve a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtárba, ahol osztályonként külön termekben emlékeztünk a költőre.

Számtalan gyönyörű vers került felolvasásra, elmondásra kicsiktől nagyokig egyaránt.

augusztus 8-án Zagubica fölött a hegyekben született meg a „Gyökér” című verse, amelynek utolsó sorai igazán megragadták figyelmemet:

„ Virág voltam, gyökér lettem,

súlyos sötét föld felettem,

sorsom elvégeztetett,

fűrész sír fejem felett.”

Köszönöm a tanító néninek, hogy idén is benevezte az osztályt a felolvasásra!

Székely Ágnes

Ma, amikor beértem az iskolába, beszélgettünk egy órácskát az osztályban, aztán 9:00-kor elindultunk a városi könyvtárba. Én Jázminnal álltam és az olvasóteremben olvastunk. Most Radnóti Miklós volt a főszereplő. Mindenki tőle olvasott fel verseket.Volt aki meg is tanulta. Én a „Három hunyorítás”-ból olvastam egy részletet. Miután mindenki felolvasott, kaptunk egy könyvjelzőt is. Nekem ez a nap nagyon tetszett.

Szabó Anett

 

Én a „Téli vasárnap” című vers második szakaszát olvastam. Ott voltak még az elsősök, a másodikosok és az ötödikesek. Az idei Felolvasómaraton jobb volt, mint a tavalyi, mert az olvasóteremben voltunk, itt sokkal hangulatosabb. Remélem jövőre is elmegyünk az osztállyal, elvisz minket majd a magyar tanárunk.

Ünver Jázmin

Én is részt vettem ezen a rendezvényen az osztályommal. Ebben az évben Radnóti Miklós verseket olvastunk fel, mert minden évben más híresség verseit olvassuk fel. Idén a mi osztályunk olvasott először, azon belül is a mi csoportunk, ahol a barátom és én olvastunk először. A felolvasómaraton a könyvtár olvasótermében volt, ahol zavartalanul lehet olvasni.

Nagy Magor-Attila

Sorban mondtuk a verseket, mindenkinek megvolt a része. Mi az olvasóteremben voltunk és nagyon jól éreztük magunkat most is, mint mindig!

Magyari Balázs

Nekem nagyon tetszett az idei felolvasómaraton. Nagyon tetszettek a Radnóti Miklós versei, bár azt gondolom talán még kicsit korai nekünk ezeket olvasni. A mi csapatunk a ,,Zápor után“ című verset olvasta. Azért gondolom, hogy még korai, mert akkoriban sötét idők jártak. Eléggé nehéz volt akkoriban az élet. De térjünk vissza a Felolvasómaratonra. Mint mindig, most is nagyon jó volt a hangulat. Mint már említettem nekem nagyon tetszettek a versek, kár, hogy aki ezeket írta sajnos elhunyt. Nyugodjon békében Radnóti Miklós!

Szűcs-Olcsváry Zete


A 425 éves iskolám rejtvényekben

Igen kedves meglepetés volt Vajárné Székely Ilona Rejtvényfüzete, amelyet erre az alkalomra készített az iskola kisdiákjainak, a 10-12 éves korosztálynak.

Az iskolánk egykori diákja magyar tanárnak tanult, szenvedélyes sakkozó és a Napsugár gyermeklap keresztrejtvényeit szerkeszti 25 éve.

Kedves ajándékát köszönjük szépen!

Az Iskola másként héten versenyt hirdettünk a negyedikeseknek. A diákok nagy élvezettel oldották a feladványokat.

A verseny győztesei: Szabó Eszter, Pál Dóra és Sebők Panna.

Formai érdekesség: a tanulófelhőben kapták a rejtvényeket és táblagépeken oldották meg.

A verseny résztvevőit és győzteseit is kiadványainkkal jutalmaztuk.

Csatoljuk a rejtvényeket, ha van kedvetek, tartsatok velünk.

 

Szabó Zsuzsa és a negyedikesek