Hálaadás karácsonyváró hangulatban

Hálaadás karácsonyváró hangulatban


Szűcs-Olcsváry Melinda  |   dec. 10, 2017  |  Hírek

Fahéj, szegfűszeg, vanília, narancs…. Ha valaki december 7-én a bentlakás folyosóján járt délelőtt 10 és 12 között, ilyen illatok fogadták, s ha követte őket, bizonyára rátalált az egymást felülmúló gazdagságú és lenyűgözően megterített asztalokra, ahol az angolszász kulináris hagyományokat idéző lakoma fogadta: muffinok kavalkádja, chocolate-chip cookie hegyek, pumpkin-pie költemények és még hosszan sorolhatnánk, mi mindennel rukkoltak elő a két tannyelvű osztályok eddig rejtőzködő ételművészei és dekoratőrjei.

De nem csak a konyhaművészet terén kaptak ízelítőt az angol- amerikai kultúrából a különböző évfolyamú B-s diákok, hanem egy kimerítő történelmi- kulturális dokumentumfilmet is megnézhettek az amerikai bevándorlók életmódjáról, körülményeikről. Ezután egy csapatvetélkedőn mérhették össze tudásukat, majd karaoke formában hagyományos angol karácsonyi énekeket énekeltek, és végül, tradicionális angol táncokat tanulva mulattak, aztán elfogyasztották az addigra már a zsűri által elbírált ételeket- italokat. A trófeát végül a XI. B vihette el, de minden résztvevő jó hangulatban, jóllakottan és elégedetten távozott.

A szervezők András Ágnes, Berecz Anna-Krisztina, Borbáth-Szőcs Nóra, Boros Katalin, Sándor Mária és Szűcs-Olcsváry Melinda angol szakos tanárok voltak.