Filozófia díjak a Gimi diákjainak

Filozófia díjak a Gimi diákjainak


SZŰCS-OLCSVÁRY MELINDA  |   máj. 08, 2022  |  Hírek


A Babeș-Bolyai Tudományegyetem Történelem és Filozófia Kara, a Magyar Filozófia Intézettel közösen filozófia esszéíró versenyt szervezett, amelynek az eredményhirdetése 2022 május 7-én volt, a nyílt filozófia napok keretén belül, Kolozsváron.

Ezen a versenyen a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnáziumból 3 diákkal vettünk részt. Nagy meglepetésünkre az első díjat Varga Boglárka hozta el, 1 ponttal csúszott le Benedek Adrienn a harmadik helyről, így negyedik lett, és a harmadik diákunk Sükösd László angol nyelvű esszéjével a hatodik helyezést érte el.

A pénz és könyvjutalmak mellett a diákjaink bejutottak a filozófia szakra, hisz mindannyian 70 pont fölött teljesítettek, így számukra csak egy sikeres érettségi diploma kell, hogy egyetemi tanulmányaikat ezen a szakon megkezdhessék.

Ezek a díjak azért is fontosak, hisz tanulóink, a jövő értelmiségei, azt bizonyították be, hogy a jövőbeni döntéseik következményeit nemcsak végigszámolni, hanem végiggondolni is tudják, ezáltal jobbá tehetik a világunkat, amelyben élünk.
 

Felkészítő tanár: Bálint Csaba filozófia tanár