Ezt jól kisakkozták a fiúk! Gratulálunk!

Szerkesztő: | 2016. június 29. | Eredmények, Hírek, Hírek

Június 16-19 között idén is megrendezésre került Olănești-en az Elisabeta Polihroniade nevet viselő országos iskolás csapatbajnokság, amelyen a Tamási Áron Gimnázium is képviseltette magát.

A gimis csapat különlegessége az volt, hogy hárman fiúk alkottuk. Lány nem vett részt a csapatban, ezért minden egyes ellenfélösszeállítás ellen, amelyben volt lány, egy pont hátránnyal kezdtünk. Nehéz volt egy ütőképes csapatot verbuválni, hiszen a három csapattag közül is ketten már visszavonultak az aktív sakkozástól.

A versenyen 11 csapat vett részt, összesen 43 diák. Hihetetlenül keménynek bizonyult a mezőny, de végül a 7 fordulóból ötöt sikerült megnyernünk, két döntetlent is játszottunk, tehát veretlenül végeztünk. Közel voltunk a dobogó legfelső fokához, csodálatos hajrát tudtunk magunkénak, de végül ez a második helyre volt elég.

Kimondhatatlanul elégedettek vagyunk az eredménnyel, hiszen mindenki kihozta magából a maximumot. Ami a csapattagokat illeti, különdíjakat is nyertünk: Sándor Tamás az első asztalon második díjat, Benedek István a második asztalon első díjat, Mihály Zsolt a harmadik asztalon pedig harmadik díjat szerzett.

Ezúton is szeretnénk megköszönni Sándor Leventének, hogy időt szakított ránk, és elvállalta, hogy elkísér minket a versenyre, és nem utolsó sorban felelősséget vállalt értünk.

Összességében elmondható, hogy kiváló versenyt futottunk, öregbítettük a Gimnázium hírnevét, és mi is remekül éreztük magunkat.

Benedek István

Mihály Zsolt

Sándor Tamás

 

Kapcsolódó tartalmak