Angol tantárgyverseny

Angol tantárgyverseny


Szűcs-Olcsváry Melinda  |   márc. 21, 2017  |  Hírek

Ha egy gondolatolvasó felült volna a szombaton, március 18-án reggel 7:45-kor a Patkóból Csíkszerdába induló autóbuszra, akkor bizonyára sikítva le is ugrott volna róla, hiszen töményen kapott volna angol segédigékkel tűzdelt matekképleteket, mindezt a der, die, das-szal fűszerezve. A körzeti angol tantárgyverseny Gimis továbbjutói ugyanis a németes és matekos sorstársaikkal együtt e napon vágtak neki a megyei szakasz kihívásainak.

Az angolosok a Márton Áron Gimnázium vendégszeretetét élvezhették, itt merülhettek bele az idén először, óraszám szerint tagolt tantárgyverseny feladataiba. Javító tanárként megemelem a kalapomat mindazon angolos tantárgyversenyzők előtt, akik ezen a havas-esős, majdhogynem Anglia ködös- borongós éghajlat viszonyait idéző márciusi napon, az iskolapadok komor szigorába burkolózva kiigazodtak a bonyolult nyelvtani feladványok labirintusában és találékony történeteket teremtettek, magasröptű esszéket fogalmaztak, hivatalos és baráti leveleket írtak elképesztő nyelvi bravúrokkal, szellemes fordulatokkal, eredeti csattanókkal, szórakoztató megoldásokkal.

Iskolánkat kilenc tanuló képviselte a megyei szakaszon angol nyelvből:

Fancsali Boglárka – VII. osztály

Zajzon Zalán – VIII. osztály

Csendőr Áron – IX. B

Kovács Laura –  IX. B

Kerekes Krisztina – X. B

Godra Ádám – XI. A

Kis- Német Noémi – XI. B

Bencze Botond – XI. B

Györffy Lilla – XI. B

 

A Gimis diákok ezúttal is dicsőséget szereztek iskolánknak, mindannyian 80% fölött teljesítettek, négyen pedig díjazottak lettek. Fancsali Boglárka első helyezett lett a hetedik osztályosok között, Csendőr Áron ugyancsak első díjas a IX. osztály B tagozatán, Kerekes Krisztina második díjat kapott a X. osztály B tagozatán, Godra Ádám pedig a XI. osztály A tagozatán szerzett első helyezést.

Középiskolás helyezetteinknek még hátra van egy szóbeli megmérettetés március 24-én, ekkor dől majd el, hogy kik képviselik majd megyénket az országos tantárgyversenyen.

A felkészítő tanárok nevében gratulálok minden résztvevőnek, a továbbjutóknak pedig sok sikert kívánunk, hogy a következő kihívásokat is dicsőséggel koronázzák.

András Ágnes angoltanár