A legjobbak között is a legjobbak az udvarhelyi gimisek!

A legjobbak között is a legjobbak az udvarhelyi gimisek!


Szűcs-Olcsváry Melinda  |   okt. 08, 2018  |  Hírek

Október 5-én, a székelyudvarhelyi Művelődési Házban került sor, az aradi vértanúk kivégzésének 170-ik évfordulója tiszteletére szervezett “Tudász” műveltségi vetélkedő különkiadására, amelyen a nagy hírnévnek örvendő székelyföldi gimnáziumok (Bolyai Farkas Elméleti Líceum Marosvásárhelyről,  Kőrösi Csoma Sándor Líceum Kovásznáról, Márton Áron Gimnázium Csíkszeredából, Mircea Eliade Iskolaközpont Segesvárról, Orbán Balázs Gimnázium Székelykeresztúrról, Salamon Ernő Gimnázium Gyergyószentmiklósról, Székely Mikó Kollégium Sepsiszentgyörgyről és a Tamási Áron Gimnázium Székelyudvarhelyről) mérték össze tudásukat.

A vetélkedő egyik érdekessége, hogy első ízben anyaországi csapat is meghívást kapott, így a bajai MNÁMK- Gimnázium is képviseltette magát .

A hagyományos Tudász vetélkedők típusfeladatai ismét jelen voltak, így a “Ki vagyok én?”, kép-film-zene felismerés, színjátszás, kérdések és a mindent eldöntő villámkérdések döntötték el a végső sorrendet.

Az alapszakaszból három csapat jutott a villámkérdéses döntőbe: a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum, a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceum és iskolánk csapata, a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium.

Mivel a vetélkedő témája az 1848-as forradalom volt, ezért szimbolikusan 48 villámkérdés döntötte el a végső sorrendet!

Iskolánk csapatát a már “megszokott” trió, a XIIB. osztály három tanulója: Kerekes Krisztina, Mike Anna és Péter Hunor alkotta.

A lelkiismeretes felkészülés, a komoly hozzáállás és az óriási tapasztalat újra eredményesnek bizonyult.

Így tehát a végső sorrend:

  1. Tamási Áron Gimnázium – Székelyudvarhely
  2. Bolyai Farkas Elméleti Líceum – Marosvásárhely
  3. Kőrösi Csoma Sándor Líceum – Kovászna

Gratulálunk az iskola csapatának az újabb nagyszerű sikerhez és reméljük, hogy a jövőben is további szép sikerekkel járulnak hozzá iskolánk hírnevének öregbítéséhez!

Péter István

történelemtanár