Rendhagyó földrajzóra

Szerkesztő: | 2017. október 31. | Hírek, Hírek

Erdély közel közel 20 településének iskoláiban tart ismeretterjesztő előadásokat 2017. október 24. – november 8. között Kollár Lajos és Mécs László.

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület által megpályázott, a Bethlen Gábor Alap támogatta projekt címe: Ismeretterjesztő, rendhagyó földrajzórák a Magyarok a világ nyolcezresein expedíciós sorozat Mozdulj programja keretében.

Október 31-én Székelyudvarhelyen a Tamási Áron Gimnázium vendégei voltak. Reggel  8,00-10,00 közt tartottak előadást  bentlakásunk Nyírő József dísztermében három IX. osztálynak (A, C, D).

Az első előadásuk címe „A hegyek szerepe életünkben”,  a második pedig egy általuk készített film, a grönlandi expedíciójukról.

Betekintést nyerhettünk a hegyek misztikus világába, egy föld körüli körkép készült  hegyeinkről, megmutatva azok szépségét, egyedi jellegzetességeiket, rávilágítva a fontosságukra, mint természeti kincsekre. Ugyanakkor ízelítőt kaptunk abból is, hogy mit jelent hegymászónak lenni, hogyan lehet teljesíteni extrém, már-már nem is élhető körülmények közt.

A grönlandi expedicióról készült film betekintést nyújtott egy zord, kegyetlen de ugyanakkor  csodálatos természeti világba. Láthattuk, hogy itt is élnek emberek, a gyerekek ugyanolyan jókedvűek, csak más nekik a világról alkotott képük. És láthattuk, hogy kitartással, nagy akarattal sikerülhet átvergődni a föld egyik legnagyobb jégmezőjén.

Köszönjük, élmény volt mindkét előadás!

Laczkó György

Kapcsolódó tartalmak

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com