Pegazus ösztöndíj az itthon maradásért

Szerkesztő: | 2020. február 10. | Hírek, Hírek

A Pegazus program keretében szervezett esettanulmány verseny után a Melinda Instal KFT vezetősége ösztöndíjat ajánlott fel iskolánk diákjainak is. Az interjúk, valamint az eredményes együtt gondolkodás következtében, közös jövőt tervezett a cég Kiss Péterrel a Tamási Áron Gimnázium XI. osztályos tanulójával.

A támogatásuk havi 100 eurót jelent a középiskolai tanulmányok hátralévő idejére, valamint az egyetemi évek alatt havi 150 eurót. A támogatás 2020 februárjától az egyetemi diploma megszerzéséig tart, miután a szerződés értelmében versenyképes fizetés mellett három évig a cég alkalmazottjaként várják vissza a diákot.

Péter így vélekedett a Pegazus Programról:

 „Nagyon örülök, hogy bekerülhettem a támogatott diákok közé. Kiváló lehetőségnek találom, mivel a tanulmányok során nyújtott anyagi támogatáson túl nyári gyakorlatra biztosítanak lehetőséget. A legfontosabb mégis az, hogy egyetemi tanulmányaim után hazatérve nem kell problémát okozzon a munkapiacon való elhelyezkedés, mivel a Melinda Instal-nál a végzettségemnek megfelelő munkalehetőség vár.  Mivel a támogatási szerződésben foglaltak megegyeztek az általam elképzelt jövőképpel, nem jelentett nagy dilemmát a döntéshozatal.”

Az aláírás előtt András Lehel, a cég vezérigazgatója, úgy fogalmazott, hogy az a jó szerződés, amely után mindkét fél úgy érzi, hogy nyert valamit.

Bízom benne, hogy harmadikként mi is nyertesek leszünk azáltal, hogy iskolánk diákja a tanulmányainak befejeztével itthon boldogul majd egy versenyképes környezetben.

Dimén-Varga László

társadalomtudomány szakos tanár

 

Kapcsolódó tartalmak