Országos Német Tantárgyverseny

Országos Német Tantárgyverseny


SZŰCS-OLCSVÁRY MELINDA  |   máj. 05, 2024  |  Hírek

Motto: „Und die Geschichte beginnt in Târgovişte so … und geht dann weiter!”

Nagy öröm és büszkeség számunkra, ha iskolánk képviselteti magát egy-egy országos megmérettetésen. Így történt, hogy idén diákunk, Vajna Zsejke (X.B) jutott ki az országos szakaszra német nyelvből.

2024. április 20-26. között az ország minden megyéjéből érkezett több, mint száz diák írta meg meséjét, esszéjét, történetét Goethe nyelvén Dâmboviţa megye székhelyén, rajzolta meg plakátját és adta elő egy megadott idézet alapján a helyben megírt és színpadra vitt darabját.

Az Iskola másként hetet Târgovişte városában töltöttem az Országos Német Tantárgyverseny keretében, képviselve az iskolát és a várost. Első nap az egyéni, írásbeli próbán A2-es szinten versenyeztem, melynek eredménye dicséret lett.
A verseny során összebarátkoztam más fiatalokkal az ország minden részéről és a csapatos megmérettetésen együtt dolgoztunk éjjel-nappal, hogy a színdarabunkkal harmadik helyezést érhessünk el.
A verseny szépsége volt, hogy országos szinten remek képességű emberekkel dolgozhattam együtt, viszont nehézséget okozott hogy a csapatban egyedüli magyarként kellett helytállnom.
Nagyon hálás vagyok, hogy eljuthattam idáig és új barátokra tehettem szert, gondolok itt mind a Hargita megyét képviselő csíki lányokra, mind a csapattársaimra.

Vajna Zsejke (X.B)

 

Zsejkének szívből gratulálunk és további hasonlóan szép sikereket kívánunk!

Sándor Gyöngyi 
felkészítő tanár