Fotó: Szabó Károly

Olvasótábor Pálpatakán

Szerkesztő: | 2016. szeptember 3. | Hírek, Hírek

Gimisek is részt vettek az olvasótáborban Pálpatakán.

Ezt a tábort a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár szervezte meg azoknak a gimnazista diákoknak, akik szeretnek olvasni. Engem a magyartanárnőm, Ozsváth Imola javasolt.

A tábor programja izgalmas és szórakoztató volt. Bár azt gondoltam, hogy olvasással és irodalomelemzéssel foglalkozunk majd egész nap, nem így történt. A tábor programja Tamási Áron életpályája és munkássága köré szerveződött: első nap meglátogattuk a szülőházát, utolsó nap a síremlékét. Minden este filmet néztünk közösen, többek közt az Ábel a rengetegben-t. Szász Viktor bácsi megmutatta, hogyan kötik a könyveket, Szabó Károly megörökítette fotóin a tábori hangutlatot, és Szőcs Endre igazgató bácsi segítségével irányíthattunk drónt is.

Többször túráztunk: a fenyőkúti tőzegláp tetszett a legjobban, de voltunk a Móricz kövéhez, a Csigadombhoz, Korondon, a Likaskőnél és a környező erdőkben.

Végre volt egy társasjátékkedvelő társaság, akikkel vég nélkül lehetett társasozni! A mezők szépek , a helyek legendásak, az ételek ízletesek, a szállás otthonos, a program pörgős, a társaság baráti volt… Mindezt köszönjük a szervezőknek.

 

 

Szabó Ilka, VI. osztály

Székelyudvarhely, 2016. szeptember 3.

Kapcsolódó tartalmak