Olvasótábor Pálpatakán

Szerkesztő: | 2017. szeptember 11. | Hírek, Hírek

Tudtam, hogy az olvasótáborban nem ülünk egy héten keresztül fenyőfák alatt a kedvenc könyvünket olvasva. Tudtam, hogy nem fogják végeláthatatlan könyvbemutatókkal teletűzdelni a tábori programunkat. Azt viszont nem is reméltem, hogy ilyen bensőséges hangulatú, tartalmas tábor kerekedik az idén is a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár lelkes felnőtt szervezőinek felügyeletében.

Az első nap úti célja Parajd volt, ahol megnéztük az Áprily Lajos Emlékházat. Traktoros-gyalogos második napunk a Móricz-kőn ért véget. Mindent megvizsgáltunk, ami az utunkba került: a templomot, a Napot és a Holdat (teleszkóppal). Különleges technikákkal ismerkedtünk: cianotípiát készítettünk. Minden este filmklubot szerveztek, ahol mi választhattuk ki a felkínált csomagból azt, ami érdekelt. A „legolvasótáborosabb” este az volt, amikor bemutattuk kedvenc könyvünket. Jó volt megtudni, hogy mások mit olvasnak.

Elgondolkodtam azon is, hogy mi lehet a titka annak, hogy annyiféle iskolából, különböző korú diákokkal miért tud ennyire jól és gyorsan telni, már másodjára is ez az egy hét… Talán az olvasás iránti elkötelezettség, talán a különleges programok, talán a szervezők odaadása. Jövőre, harmadjára biztosan megfejtem. Köszönöm a lehetőséget Ozsváth Imola magyartanárnőnek és a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár csapatának.

 

Szabó Ilka, Tamási Áron Gimnázium, 7. osztály

Székelyudvarhely, 2017. szeptember 11.

 

Kapcsolódó tartalmak

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com