Olaszországban a Gereben

Olaszországban a Gereben


SZŰCS-OLCSVÁRY MELINDA  |   okt. 11, 2022  |  Gereben Néptánccsoport, Hírek

Kitárult a világ a Gereben előtt, mivel 8 pár képviselhette az iskolát meg az egész székelységet az olaszországi San Remóban megrendezett World Folklore Festival elnevezésű rendezvényen szeptember 27-30. között.

Nagy lelkesedéssel készült az együttes a kiszállásra, és a két napos buszút után sikeresen megérkeztünk a "főhadiszállásra", Diano Marinába. A hosszú utazás nem szeghette kedvét senkinek, teljes lendülettel vágtunk neki az előttünk álló programoknak.

Első nap egy kirándulást szerveztek nekünk a többi résztvevő csoporttal, hogy megismerhessük a környéket. Ellátogattunk a franciaországi Ézébe és Nizzába, mivel közel voltunk a francia határhoz, majd Monte Carlo is felfedezésre került. Csodaszép időben mesés helyeket láttunk, igazán jó kezdése volt az eseménynek. A következő napokon a tánc kapott főszerepet, különböző városokban képviselhettük a népi kultúránkat, táncoltunk Cannes-ban, San Remóban és Diano Marinában is.

Különösen jó volt megtapasztalni a nyitottságot más népek tánccsoportjai részéről, igazán családias hangulatú rendezvény volt. Összebarátkoztunk a portugál együttessel is, akikkel egymásnak tanítottunk táncainkat, még közös fotó is készült a két együttessel.
Az esemény utolsó napján átadtunk egy kis hazai ajándékot a város polgármesterének, majd gálaműsorral zárult a hét.

Feledhetetlen élmény volt, köszönjük a sok szervezést és támogatást Laczkó György igazgató úrnak, Tamás Szilárd és Borbáth-Szőcs Nóra tanároknak, hogy elkísértek minket az útra, Boros Bélának és Hildának a felkészítést, valamint az egész csoportnak a melléállást, hogy megvalósulhatott ez a kirándulás.

Verzár Zsófia, XII.A