Olasz-osztrák koktél

Szerkesztő: | 2019. július 4. | Hírek, Hírek

A csodás olasz-osztrák koktél kábulatából ébredezve összeválogattam egy pár képet és emléket az elmúlt hetünkről.

Erős koktélt kaptunk az elmúlt napokban. Kevertek bele osztrák hegyeket, rendezett falvakat, tiszta és csendes városkákat, langymeleg sétákat a Dráva parton Villach kisvárosában, önfeledt pancsolást és gyerekkort idéző csúszdázást, eltörpülést és szájtátós csodálkozást a hatalmas Szent Antal Bazilikában Pádovában, magával ragadó velencei forgatagot, sóhajokat azon a bizonyos hídon, csókokat abban a bizonyos kapuban, megbabonázó építkezési csodákat a Szent Márk tér minden szegletében, hajkócoló lágy szellős hajókázást, édes bolyongást Burano káprázatosan színes utcácskáiban, talpat égető homokot, vízibiciklis – pancsolós Adriát, táncos-strandolós kempinget, és a világ csodáit egy helyen a klagenfurti Minimundus-ban.

 

2 busz, 99 diák, 8 kísérő, 4 sofőr, 38 fok, 3000 km. Számok. Az közös emlékek, az érzések, az érzetek, az illatok, az ízek nem gyúrhatóak bele sem számokba, sem szavakba.

 

Köszönet mindazoknak, akik lehetővé tették (szülők, nagyszülők, szervező tanár, osztályfőnökök, kísérők), hogy a gimi 4 osztálya (IX. B, X. B, X. C és X. D) a szünidő piciny kis szeletét együtt tölthette.

Szűcs-Olcsváry Melinda, a X. C osztály osztályfőnöke

 

Kapcsolódó tartalmak