Németül csendül a szó, száll az ének

Szerkesztő: | 2018. december 19. | Hírek, Hírek

Kezdő németeseink, ezúttal a IX. D osztály adott elő egy német nyelvű pásztorjátékot pénteken, december 14-én,  délután iskolánk bentlakásának dísztermében, szülőket, rokonokat, barátokat megörvendeztetve szép kiejtésükkel, felkészültségükkel.

Mindezt kihangsúlyozta a sok csillogó angyalhaj, a királyok pompás palástja, Mária és József alakja, a pásztorok egyszerűsége, mert az ünnephez ezek is hozzátartoznak. Na és a gyertyák. A hit, a béke és a szeretet sötétben pislákoló mécsesei ha ki is alszanak, a remény tovább lobog és lángját továbbadja társainak, így a színpadon az adventi koszorú fénye újra fellobbanhatott. A betlehemi történet ismertsége megkönnyítette az idegen nyelven előadott szöveg megértését. A jászol mellett a német kultúrkör karácsonyi ünnepköréhez tartozó elmaradhatatlan versekből is elhangzott néhány. Előadásunkat német karácsonyi énekekkel zártuk.

Ha fel is merülne néha e munka miértje, mi hasznosnak véljük mindezt. Hisz egy-egy ilyen kis előadással tananyagot színesítünk, nyelvtudást erősítünk, önbizalmat izmosítunk és nem utolsó sorban csapatot építünk, osztályközösséget kovácsolunk. Az évente kapott pozitív visszajelzések diákok és szülők részéről is ezt tükrözik.

Gratulálunk a diákoknak, hogy bátran vállalták e fellépést és további sok sikert kívánunk!

Sándor Gyöngyi, némettanár

Kapcsolódó tartalmak