Fotó: Dávid Botond

Nagyon hiányoztok már!

Szerkesztő: | 2020. szeptember 2. | Hírek, Hírek

Kedvesek!

 

Talán még sosem vártuk ennyire a tanévkezdést, mint most. Nagyon hiányoztok már!

 

Szeptember 1-én a tanáraitok és iskolánk kisegítő személyzete megkísérelte felvázolni azt a lehetséges iskolaképet, amely majd szeptember 14. után várni fog mindannyiunkat.

Egyelőre Ottó bácsi, Gazsi bácsi padokat cipelnek, a takarító nénik fertőtlenítenek, a titkárnők, igazgatók a legújabb tervezeteket tanulmányozzák, és próbálják aktualizálni azokat a jelenlegi helyzetünkre, a tanáraitok pedig már mindenre is felkészülve várják a személyes találkozást Veletek, hogy folytathassuk, vagy éppen most kezdjük el közösen azt az utazást, amihez Ti a Gimit választottátok.

Jelen helyzetünkben csak a cél világos, ez az utazás, a körülmények még alakulóban vannak. Maszkkal? Maszk nélkül? Maszkkal. Egy méter? Másfél méter? Minimum egy. Megölelnélek, most, hogy végre találkozunk. Lehet? Inkább csak mosolyogjon a szemed. 😊 Hasonló kérdések kavaroghatnak diákban, tanárban egyaránt. Furcsa és valóban szokatlan helyzet ez a jelenlegi. DE rajtunk múlik, hogy hogyan éljük meg. A jelenlegi prognózis szerint nem két hónapra kell berendezkednünk, a pánikkeltés, a sopánkodás nem segít élhetővé tenni a mindennapjainkat. Próbáljuk meg hát az óvintézkedéseket betartva, egymásra és magunkra vigyázva nem élhetővé, hanem élményszerűvé tenni a ránk váró tanévet. Abból főzve, amink van alapon.

Jelenleg – a maszkon és a távolságtartáson kívül – még annyit tudunk, hogy lassan elkezdődik a kicsi épület felújítása is. Ez azt fogja jelenteni, hogy az elemi tagozat, a 0–4. osztályok a bentlakás épületében kapnak helyet a 2020/2021-es tanévben, míg az 5–8. osztályosok a gyönyörűen felújított nagy gimi épületébe járnak majd.

Folyamatosan változik a helyzet, és ezzel párhuzamosan a kötelező óvintézkedések is. Kérünk Benneteket, kövessétek iskolánk honlapját, itt ismertetjük az aktualitásokat.

 

Élvezzétek a vakáció utolsó két hetét, találkozunk szeptember 14-én! 😊

Szűcs-Olcsváry Melinda

Kapcsolódó tartalmak