Nagy Imre és Tamási Áron találkozása

Nagy Imre és Tamási Áron találkozása


Szűcs-Olcsváry Melinda  |   márc. 21, 2020  |  Hírek

Coulomb Ágoston bácsi híres-neves felfedezésének tanórai mámorát a Tanár Úr óra végi bejelentése tetézte: hétvégén  megyünk Csíkszeredába, hogy a Nagy Imre iskola diákjainak bemutassuk  fizika „varázslatainkat”.

Aki ismer minket, annak nem újdonság, hogy mennyire feldobódtunk ettől az hírtől. A hét villámcsapásnyi idő alatt telt el.  Kikerekedtek a szemeink, amikor megláttuk, hogy hány kíváncsi emberpalánta jött el megnézni minket. Hipp-hopp, gyorsan  kipakoltunk, előkészítettük a kellékeket, és a show elkezdődött. Volt ott kacaj, nevetés, bámulás, „Ááááá”- zás, meg „Áucs”- ozás (miért is mondja mindenki, hogy „Áucs”, miért nem béucs vagy céucs 🙂 .

Talán számomra az egészben az volt a legszebb, és a legkellemesebb, hogy amit mutattunk, magyaráztunk, elmeséltünk, körülírtunk, kipróbáltunk, azzal gyönyörködtetni tudtunk, és a sok csillogó szempár, amely szembenézett velünk, mind azt igazolta, hogy igen, értik, amit látnak és hallanak. Szerintem senki nem ment „üres kézzel” haza. Köszönöm, hogy tagja lehetek a csapatnak, köszönjük a szervezőknek, hogy lehetőséget adtak nekünk arra, hogy a tudományokat népszerűsíteni tudjuk újból.

A pizza is nagyon finom volt. Azt is köszönjük. 🙂

Andrészek Mátyás, X.B.