Közlekedési kígyó játék a gimiben

Közlekedési kígyó játék a gimiben


SZŰCS-OLCSVÁRY MELINDA  |   okt. 10, 2022  |  Elemi oktatás, Hírek

„Úgy érezzük, hogy amit teszünk, csak egy csepp a tengerben. Anélkül a csepp nélkül azonban sekélyebb volna a tenger.”
Teréz anya

Iskolánk alsó tagozata több ízben csatlakozott az országos Közlekedési Kígyó kampányhoz, nem volt ez másképp  idén sem. Mind az 5 osztály résztvett a játékban, tanítójuk irányításával.

A Közlekedési Kígyó egy szemléletformáló, szórakoztató és egyben hatékony játék, amelynek a célja a környezetkímélés. Jutalompontban részesül minden olyan gyerek, aki gyalog, rollerrel vagy biciklivel érkezik az iskolába, illetve az a gyerek, akit autóval hoznak, ellenben távolabb parkolnak az iskolától, és a táv egy részét így gyalog teszi meg. Szintén jutalompont jár a más gyerekkel megosztott autózásért is.

Az osztályok a pontokat a kampány minden napján összegyűjtik és a négy méter hosszú, Közlekedési Kígyót ábrázoló molinóra ragasztják. Az iskolák akkor érik el a céljaikat, ha a kígyó megtelik pontokkal.

Hatalmas lelkesedéssel, egymást biztatva vettek részt a gyerekek a játékban. Sokan meggyőzték a szüleiket, hogy környezetkímélő módon jöjjenek iskolába, ki a mozgás öröméért, ki a pontgyűjtésért. Ha pedig néhányan meg is tartják hosszú távon a jó szokást, akkor nem volt hiábavaló a befektetett munka.

Fancsali Adélka-Leilla, László Mária, Nyárádi Izabella, Szabó Zsuzsa és Székely Emőke-Katalin
elemi tagozatos tanárok