Költs fel, ha véget ért a suli

Költs fel, ha véget ért a suli


Szűcs-Olcsváry Melinda  |   okt. 09, 2017  |  Vitéz lelkek, Hírek

Szász Mihálykó Mária tanárnő a Költs fel, ha véget ért a suli című könyvének bemutatójára 2017 szeptember 21-én került sor.

Izgalmas volt a tanárnő bemutatóján részt venni, mert nyílt titok volt, hogy a könyv készül, s örültünk, hogy kikerült a nyomdából. Mi, diákok is közreműködtünk a megszületésében, hiszen számtalan esetben beszélgettünk az életünket kitöltő iskoláról. Egyébként a könyvben a mostani tizenkettedikesek fogalmazásaiból is vannak részletek.
A terem zsúfolásig megtelt, még pótszékekre is szükség volt. A bemutató a Pink Floyd közismert klipjével kezdődött, s a Szőcs Endre vezette laza beszélgetéssel folytatódott. Szabó Zsolt verse (Kányádi Sándor: Az öreg iskola ünnepére) hangsúlyozta, hogy ez a könyv az iskola előtti tisztelgés is szeretne lenni,hisz  közeleg a  425. évforduló.


A „Te feladatod” című szöveg, amit a vitézek adtak elő, arról szólt, hogy nem mindegy a mi hozzáállásunk az élethez, s tőlünk függ, hogy teli vagy üres poharat látunk.
Természetesen énekkel folytatódott,- ez már vitéz sajátosság. Bemutatkozott Berkeczy Emőke , aki a Jézus Krisztus Szupersztár–ból Mária Magdolna áriáját énekelte gyönyörűen. Majd közös dalok következtek. A Csodálatos világ éneklése alatt a nézőtérről a jelenlegi és régi vitézek a színpadra vonultak, amivel könnyekig meghatották a tanárnőt. De mi úgy éreztük, hogy ott a helyünk a tanárnő mellett, hisz ő is mindig  mellettünk állt. S jól esett együtt énekelni, hogy „ez itt a menyország”, mert ugyan nem tökéletes, de a mienk.

                                                                                               Szabó Zsolt