Kitakarítottuk a Varga patak iskolánk melletti szakaszát

Kitakarítottuk a Varga patak iskolánk melletti szakaszát


Szerző: Tamási Áron Gimnázium  |   dec. 17, 2015  |  Hírek

2015. november 9-én a Tamási Áron Gimnázium 8. A osztályos tanulóival kitakarítottuk a Varga patak iskolánk melletti szakaszát.

Iskolánk tanulóival rendszeresen részt veszünk a környék takarításában, sajnálattal állapítva meg, hogy egyre gyakrabban szükség van az ilyen tevékenységekre. Bár lelkesen és jó kedvvel végezzük ezt a munkát is, mégis lehangolóan és megbotránkozva csodálkozunk rá, hogy sokan mennyire nem környezettudatosan viselkednek.

Iskolánkban havi rendszerességgel szelektív hulladékgyűjtés is történik, több éve már az AVE-RDE Hargita KFT által meghirdetett „Újrahasznosítás Városa” nevű környezetvédő- hulladékgyűjtő vetélkedőn I. helyezést értünk el.

Fontosnak tartom és örömmel tapasztalom, hogy a fiatal generációt lehet még ilyen téren is nevelni, kitartó következetes munkával és példamutatással elérhetjük azt, hogy tisztább környezetért harcoljanak, tegyenek valamit a cél érdekében, és miért ne, neveljék azt a felnőtt réteget, akik nemtörődömséggel és felelőtlenségükkel szennyezik, rongálják a természetet. Sajnos nem egyszer tapasztaltuk szomorúan, hogy egész napos munkánk hiábavaló volt, napok múlva az általunk megtakarított helyek újból szemetesek lettek.

Persze hosszú távon nem az a megoldás, hogy lelkes csapatok takarítanak. Mindaddig, míg a törvények csak léteznek és azokat senki nem tartja be, ameddig a hatóságok szemet hunynak a dolgok felett, míg szigorúbb intézkedések nem születnek, addig sajnos az egy fecske és a tavasz relációja érvényes marad.

András Ibolya