KARÁCSONYváró HÁLAADÁS

KARÁCSONYváró HÁLAADÁS


Szűcs-Olcsváry Melinda  |   dec. 07, 2019  |  Hírek

December 5-én ismét együtt töltött a négy kéttannyelvű osztály egy kétórás tevékenységet az angolszász kulturális hagyomány jegyében.

Az amerikai Hálaadás és az angol nyelvterületeken jól ismert karácsonyi szokások apropóján immár hagyománnyá vált ez a közös B osztályos projekt. Minden osztály megmutatta, milyen finomságok jellemzőek a fent említett ünnepek kulináris oldalára. Volt az asztalokon roskadásig minden, mit szem- száj kívánhat: sütőtök tortától, muffinokon át a kuglófokig mindenki talált kedvére való falatokat.

Az idén a kilencedikesek interaktív színházi előadással elevenítették fel a Hálaadás ünnep történelmi hátterét.

A tizedikesek játékos ki- mit- tuddal mérték fel társaik ismereteit a Hálaadás és a Karácsony angolszász hagyományaival kapcsolatban.

A tizenegyedikesek kreatív csapatjátékokkal szórakoztatták a többi évfolyam képviselőit: mézeskalácsból készült rénszarvasokat díszíthettek, gyümölcsdekorációkat alkothattak, kincsvadászaton vehettek részt közismert karácsonyi filmek témájában.

A tizenkettedikesek a két ünnepkörhöz kapcsolódó látványos tudományos kísérletek végrehajtásával tették próbára a kisebbeket.

Végül a tizedikesekből verbuválódott együttes élő zenéjének kíséretében együtt énekelte mindenki a jól ismert angol karácsonyi dalokat.

Az esemény szervezői, a B osztályokban tanító angoltanárnők: András Ágnes, Berecz Anna Krisztina, Boros Katalin, Sándor Mária és Szűcs- Olcsváry Melinda alkották a bírálóbizottság tagjait, döntésük értelmében a XII. B vihette el a trófeát, a Bob névre hallgató, plüssből készült szurikátát.

A hagyományban az a jó , hogy rendszeresen ismétlődik , mégis mindig új. Ilyen volt ez az idén is, s már várjuk a következőt.

 

András Ágnes, angoltanár