Ismét Virtuália?

Ismét Virtuália?


Szűcs-Olcsváry Melinda  |   máj. 08, 2021  |  Hírek

Kalandozásainkat április 19-22 között folytattuk a projektben. A „házigazdák” ezúttal mi voltunk, a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium csapata.

 


Ez a harmadik találkozás a házi feladatok bemutatásáról, valamint ezeknek a gyakorlásáról szólt.

A projekt felelőse Bekő Melinda Erzsébet német szakos tanárnő (igazgatóhelyettes), további felkészítők Péter Krisztina és Sándor Gyöngyi német szakos tanárok, valamint Dénes Ildikó informatika szakos tanárnő.

Résztvevő diákok: Kelemen Tas (X.B), Zsombori Zalán (X.B), Andrészek Mátyás (XI.B), Barabási Zsuzsanna (XI.B), Bekő Máté (XI.B), Fancsali Boglárka Imelda (XI.B). A projektben résztvevők az iskola könyvtárában tartózkodhattak.

A mi iskolánk nyitotta meg a hetet az igazgató úr, Laczkó György szavaival. A kisebb technikai gubancok után elkezdtük házi feladataink bemutatását. Témának a nyelvi különbözőségeket választottuk. Ezt élelmiszer elnevezéseken keresztül szemléltettük. Prezentációnkat a Redmenta nevű tanulást segítő honlap bemutatásával, valamint egy saját fejlesztésű szótárprogrammal színeztük ki. Utánunk jöttek az esseniek Németországból. Így telt el az első nap.
Másnap a győriekre és házijukra figyelhettünk. Végül, szerdán a bécsiek kerültek sorra. A nap végén virtuálisan mutattuk be Erdélyt a többi résztvevőnek.

A hét általános tapasztalata, hogy a diákokkal egyre jobban tudunk dolgozni, hatékonyan együttműködni.

A következő, egyben utolsó találkozón reméljük, hogy élőben vehetünk részt Bécsben.

Köszönjük szépen a tanárainknak a türelmet és a sok segítséget!

 

Projektünkre a sajtó is kíváncsi volt. Szeretettel ajánjuk.