Ismét felolvastunk…

Ismét felolvastunk…


Gimi  |   feb. 23, 2019  |  Szabó Zsuzsa tanító néni és osztálya, Hírek

A negyedikesek beszámolói

Ötödik éve veszünk részt a Nemzetközi Felovasómaratonon, amelyre mindig szeretettel készülünk. Idén XI. alkalommal szervezték meg ezt az eseményt és Radnóti Miklósra emlékeztünk, aki 35 évesen hunyt el.

Az elemi tagozat és az ötödik osztály reggel 9 órától volt bejelentkezve a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtárba, ahol osztályonként külön termekben emlékeztünk a költőre.

Számtalan gyönyörű vers került felolvasásra, elmondásra kicsiktől nagyokig egyaránt.

  1. augusztus 8-án Zagubica fölött a hegyekben született meg a „Gyökér” című verse, amelynek utolsó sorai igazán megragadták figyelmemet:

„ Virág voltam, gyökér lettem,

súlyos sötét föld felettem,

sorsom elvégeztetett,

fűrész sír fejem felett.”

Köszönöm a tanító néninek, hogy idén is benevezte az osztályt a felolvasásra!

Székely Ágnes

Ma, amikor beértem az iskolába, beszélgettünk egy órácskát az osztályban, aztán 9:00-kor elindultunk a városi könyvtárba. Én Jázminnal álltam és az olvasóteremben olvastunk. Most Radnóti Miklós volt a főszereplő. Mindenki tőle olvasott fel verseket.Volt aki meg is tanulta. Én a „Három hunyorítás”-ból olvastam egy részletet. Miután mindenki felolvasott, kaptunk egy könyvjelzőt is. Nekem ez a nap nagyon tetszett.

Szabó Anett

 

Én a „Téli vasárnap” című vers második szakaszát olvastam. Ott voltak még az elsősök, a másodikosok és az ötödikesek. Az idei Felolvasómaraton jobb volt, mint a tavalyi, mert az olvasóteremben voltunk, itt sokkal hangulatosabb. Remélem jövőre is elmegyünk az osztállyal, elvisz minket majd a magyar tanárunk.

Ünver Jázmin

Én is részt vettem ezen a rendezvényen az osztályommal. Ebben az évben Radnóti Miklós verseket olvastunk fel, mert minden évben más híresség verseit olvassuk fel. Idén a mi osztályunk olvasott először, azon belül is a mi csoportunk, ahol a barátom és én olvastunk először. A felolvasómaraton a könyvtár olvasótermében volt, ahol zavartalanul lehet olvasni.

Nagy Magor-Attila

Sorban mondtuk a verseket, mindenkinek megvolt a része. Mi az olvasóteremben voltunk és nagyon jól éreztük magunkat most is, mint mindig!

Magyari Balázs

Nekem nagyon tetszett az idei felolvasómaraton. Nagyon tetszettek a Radnóti Miklós versei, bár azt gondolom talán még kicsit korai nekünk ezeket olvasni. A mi csapatunk a ,,Zápor után“ című verset olvasta. Azért gondolom, hogy még korai, mert akkoriban sötét idők jártak. Eléggé nehéz volt akkoriban az élet. De térjünk vissza a Felolvasómaratonra. Mint mindig, most is nagyon jó volt a hangulat. Mint már említettem nekem nagyon tetszettek a versek, kár, hogy aki ezeket írta sajnos elhunyt. Nyugodjon békében Radnóti Miklós!

Szűcs-Olcsváry Zete