Múltba néző pillanatok – gyerekszemmel

Múltba néző pillanatok – gyerekszemmel


Nagy megtiszteltetésként éltük meg Szász-Mihálykó Mária tanárnő felkérését, hogy korabeli szövegek alapján jelenítsünk meg egy száz évvel ezelőtti tanórát.

Először színdarabnak indult, aztán időközben megszületett a film ötlete. A fiúk izgatottan készültek mindvégig, küzdöttek a nehéz, régies szövegekkel, de miután sikerült azokat megtanulni, a játékra tudtak koncentrálni és nagyon élvezték.

Jómagam és a 14 tanítványom nevében köszönjük, hogy ily módon is hozzájárulhattunk iskolánk 425 éves évfordulójának megünnepléséhez.

László Mária tanítónő

Tanulók véleménye:

„Nagyon tetszett a filmre való felkészülés, mert vicces volt a szerepem. Fura volt a régi padokban ülni, ugyanakkor érdekes volt, hogy kettesével ülünk. Izgatott voltam a kamerák miatt és úgy éreztem magam, mint egy filmsztár. Nagyon tetszett a film és még máskor is szívesen vállalnék hasonló feladatot. Köszönöm a lehetőséget és az élményt!”

  Székely Dávid, II. osztály

 

„Aznap reggel, amikor volt a felvétel, kockás ingben mentünk, régi padokba ültünk. A tanci fekete keretes szemüveget viselt és a haját feltupírozta. Amikor megkaptuk a szerepeket, nagyon izgultam, de aztán a filmfelvétel egészen jól sikerült.”

Mihály Gábor, II. osztály

 

„Számomra nagyon jó érzés volt ebben a filmben szerepelni. Életre szóló élmény volt a kamera előtt adni elő a szerepünket. Sokat készültünk, de meglett a gyümölcse. Köszönöm, hogy részt vehettem.”

 Nagy Lajos, II. osztály