Tamási Áron Véndiák Egyesület

Tamási Áron Véndiák Egyesület


1990 október 12-én a Tamási Áron Gimnázium egykori diákjainak egy csoportja, Kovács Domokos tanár úrral az élen szükségét látta egy véndiák alapítvány létrehozásának. Céljuk az volt, hogy az iskola múltját, tradícióit, hagyományos értékeit megőrizzék, és az iskola jelenében ébren tartsák azokat.

Véndiákok Baráti Társaság Alapítvány néven kezdte el tevékenységét, majd 1991 március 12-én Tamási Áron Véndiák Alapítvány néven jegyezték be hivatalosan. Az Alapítvány jelentős anyagi támogatást nyújtott az iskola néptáncegyüttesének, a Gerebennek, viseleteket készíttettek, jutalomkönyvekkel és ösztöndíjakkal ajándékozták meg és más anyagi jellegű támogatásban részesítették az iskolát.

A Véndiák alapítvány vezetőségének kezdeményezésére új kuratórium alakult 2010. október 6-án. 2011 február 25-én Tamási Áron Gimnázium Véndiák Egyesület néven újra hivatalosan bejegyezték a társaságot.

2022-től megújult tagsággal folyatatja tevékenységét az egyesület. További részletek a www.gimisvendiakok.ro holnapon.

Az újjászületett egyesület elsődleges célja egy átfogó adatbázis kialakítása, minden itt végzett véndiák számontartása. A további célok a következők: az iskola infrastuktúrájának fejlesztése, az iskola jelenlegi kulturális és tudományos tevékenységének támogatása, a régi tablók renoválása, az iskola idős, és segítségre szoruló véndiákjainak és nyugdíjas tanárainak a segítsége, valamint évfolyam-találkozók szervezésében való segítségnyújtás.

Az Egyesület minden véndiák csatlakozását és támogatását örömmel fogadja. Egyik lehetséges módja a támogatásnak az adó 2%-ának az Egyesülethez való juttatása. Részletes információkat és letölthető űrlapokat az alábbi honlapon találhatnak.

Elérhetőségek:

Honlapcím: www.gimisvendiakok.ro
E-mail cím: info@gimisvendiakok.ro
Kapcsolattartó: Dimény Zsolt
Telefonszám: +40-770-822523

Facebook: www.facebook.com/TamasiAronVendiakEgyesulet