X. Gerebenes edzőtábor

X. Gerebenes edzőtábor


Szűcs-Olcsváry Melinda  |   szept. 21, 2020  |  Gereben Néptánccsoport, Hírek

Fél éves szünet után, ismét táncolhattunk, mulathattunk a X. Gerebenes edzőtáborban, Zeteváralján a Zeta panzióban.

A tábort kicsit másként szerveztük a járvány okán, nem voltak szülők, nem volt kiselőadás stb. Ennek ellenére mindenki jól érezte magát, “kicsik” és “nagyok” egyaránt, bár most ők sem találkoztak egymással, nem volt közös nap. Örömmel elmondhatjuk, hogy senki nem betegedett le a táborban, mindannyian egészségben, feltöltődve tértünk haza.

 

Ezúttal a kicsiknek felcsíki táncok, a nagyoknak mezőségi táncok (elsősorban Ördöngősfüzesről) voltak napirenden. Esténként előadások és felvételekről táncok megtekintése volt a program, amit táncház követett. Az alkalomra pólókat is készíttettünk.

Muzsikált az Üver zenakar.

Oktattak Boros Béla és Hilda, Tamás Szilárd (iskolánk volt diákja és volt Gerebenes, ma fizikát tanít a Gimiben) és Nagy Gabika (idén érettségizett Gerebenes).

 

Köszönjük a támogatásokat: Hargita Megye Tanácsa, Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala, Communitas Alapítvány Hebe Alapítvány, Zeta panzió.

Köszönet a szülőknek akik mindig támogatják táborunkat és ezúttal is elengedték a táncosokat táborozni!

Laczkó György, együttesvezető

 

 

Számomra hatalmas élmény volt a Gereben edzőtábor, fantasztikusan éreztem magam minden percében. Sokat tanultam, a felcsíki táncok és népdalok teljesen magukkal ragadtak. A reggeli tornát annyira élveztem, hogy ezentúl beiktatom a reggeli rutinomba. Remélem jövőben megszervezik a 11. tábort és én is részt vehetek rajta.

                                                                                                            Székely Ágnes, VI. osztály