Vitaklub

Vitaklub


SZŰCS-OLCSVÁRY MELINDA  |   máj. 19, 2022  |  Tadisz, Hírek

Mi a különbség a vita és a veszekedés között? Mit jelent az akademikus vita? Hogyan érveljünk helyesen, megfelelő információkat használva? Ezekre a kérdésekre megtalálta a választ az a 8 csapat tagjaként versenyző 25 diák, akik beneveztek és részt vettek a TADISZ által megálmodott és megszervezett Vitaklubban.

A diáktanács egyik gyűlésén megszületett az ötlet, hogy hozzuk be újra a vitát és annak kultúráját az iskolánkba, hiszen évekkel ezelőtt szerves részét alkotta a Vitakör az iskolán kívüli tevékenységeknek.
Az áprilisban kezdődő versenyre 8, 3 fős csapat jelentkezett. IX.- XII. osztályos tanulóknak egyaránt felkeltette a figyelmét a felhívás.
A vitákat megelőzve megalapoztuk a diákok tudását néhány képzéssel és próbavitával. Részt vehettek egy kommunikációs, logikai érvelésekkel és az akademikus vita ismertetésével kapcsolatos képzésen, mely nagyban segítette őket a jobb teljesítmény nyújtásában.

A döntőbe kerülés előtt minden csapat 2 vitában kellett megcsillogtassa tudását, melyet a meghívott bírók kiértékeltek, majd pontoztak. Nagyon szoros verseny alakult ki, a továbbjutott a legjobb 4 csapat a május 3- ai döntőben mérte össze a tudását.
Összességében remek vitáknak lehettünk részesei, sok új témába nyertünk betekintést, bővítve imereteinket a nagyvilágról.

Szervezőként leírhatatlan érzés volt látni, hogy a diákok élvezik a verseny pillanatait, hogy vitáról vitára egyre inkább magukénak érzik a helyzetet, otthonossá válik az elején ijesztőnek tűnő pulpitus, illetve hogy viták után megtapsolják egymást és megbeszélik a témát az ellenfél csapatával.

Gratulálunk minden csapatnak!

 

I.helyezett: Pnnns csapata: Varga Mátyás (IX. B), Bencze Mátyás (IX. B), Hilbel Roland (IX. B)
II. helyezett: Vita-min csapata: Farkas Ferencz- Örs (X. A), Barabás István (X.A), Elekes Áron Kristóf (X.B)
III. helyezett: koSOKK csapata: Füstös Eszter- Zsuzsánna (IX.B), Fancsali Orsolya (IX.B), Elekes Zsolt (IX.B)

 

Dícséretben részesültek:

Vitászok: Lukács Zsanett (IX.C), Pakot Ramóna (IX.C), Hadnagy Boglárka (IX.C)

Argumentum: Hajdu Andrea (XII. B), Márton Szilvia (XII. B), Vass Bálint (XII. B)

Fiúk: Nuszer Kinga (XI. D), Szabó Benedek Pálma (XI. D), Vass Annabella (XI. D)

TPLV: Márton Kincső (IX. E), Lőrincz Dóra (IX. A), Mike Julianna Rita (IX. A)

Vitathatatlanok: Bándi Tibor Tamás (X. A), Gagyi István (X. A), Józsi Lehel (X. A)

 

Köszönjük a támogatást és segítséget az igazgatóságnak, illetve Deák Zsuzsánna, Marosfői Katalin, Lukácsi Katalin, Veres Hanga, Dimén-Varga László, Kolumbán Sándor, Péter István és Soós Róbert bíróknak.

Főszervezők: Gál Imelda, Hajdó Boglárka, Hegyi Kriszta

Hegyi Kriszta, XI. A osztályos tanuló

 

További hírek


Ismét állt a bál!

Tadisz
Hírek
feb. 27, 2023Szeretetnapok

Tadisz
Hírek
feb. 25, 2022

Gólyaturmix

Tadisz
Hírek
jan. 14, 2022

Mikulás a Gimiben

Tadisz
Hírek
jan. 14, 2022