Versbarangolók

Versbarangolók


SZŰCS-OLCSVÁRY MELINDA  |   okt. 23, 2022  |  komédiTÁsok, Hírek

,,Kiülök a dombtetőre” című versünnepen és egyben kiránduláson vettek részt a komédiTÁsok.


Iskolánk színjátszó csoportja, október 19-én, szerdán, Petőfi Sándor születésének apropóján részt vett egy a  Művelődési Ház által szervezett rendezvényen.

A meghívásban csak annyi szerepelt, hogy a résztvevők készüljenek Petőfi versekkel vagy bármilyen kedvenc verssel, amelyeket majd szívesen belemondanának az őszi színekbe burkolózó dombtetei langymelegbe. 

A séta a Budvárra vezetett, az idő a lehető legjobb volt, az erdő színei egy kellemes és nyugodt hangulatot teremtettek. Az ősz, ahogyan megnyílvánult az erdőben, már ihlet volt egy újabb versre.

Felettébb érdekes volt hallgatni, hogy más középiskolás diáktársaink milyen verseket, kiknek a verseit szeretik és azokat hogyan adják elő. Voltak akik az ünnephez hűen Petőfi verset hoztak, de többen akadtak olyanok is, akik más költők műveit szavalták. Nem voltak maximumok és minimumok, hogy mit lehet választani vagy milyen témában. Pont ez volt a jó benne, azt mondhattad, ami a legközelebb áll hozzád, amivel könnyedén azonosulni tudsz. És ez azért a lehető legjobb szempont egy versünnepen, mert rávilágít a kortársaid vagy akár idősebbek perspektívájára.

Mint színjátszócsoport, nagyon fontos volt, hogy részt vegyünk egy ilyen témájú eseményen hasonló gondolkozású és érdeklődésű fiatalokkal együtt.

Molnár Ágnes Rózsa