Tavaszi kórustábor

Tavaszi kórustábor


SZŰCS-OLCSVÁRY MELINDA  |   máj. 10, 2022  |  Vox Gimiensis, Hírek

A tavaszi vakációban, 2022. április 25. és 27. között, megszervezésre került az idén 10. születésnapját ünneplő Vox Gimiensis  diákkórus edzőtábora, amelynek az ivói Regő Vendégház adott otthont.

Ez a három nap intenzív együttlét, napi 8-10 óra próba, nagyon jó hatással volt a csapatra úgy tevékenységi, mint közösségi szempontból. Minden ilyen tábornak az a célja, hogy előre kiválasztva 2-3 bonyolultabb dalt minél alaposabban megtanuljunk, bővítsük a repertoárunkat. Ezúttal sem volt másképp. Emellett közösen főztünk, jókat ettünk, számháborúztunk, beszélgettünk az egész tabor ideje alatt.

Az együtt töltött három nap alatt még jobban bizonyossá vált bennem, hogy a kórus számomra egy második család, ahol tudom, hogy mindig van helyem, értékelik azt, amit a közösségért teszek, és mindig számíthatok erre a csapatra.

És úgy gondolom, hogy pont ez az egymásra figyelés az, ami erőssé tesz minket. Két nagyon nehéz éven vagyunk túl, a járvány a mi tevékenységünkre is rányomta a bélyegét. Megcsappant a lendület, kialudni látszott a tűz, ami két évvel ezelőtt olyan hevesen lobogott a lelkünkben, ami miatt olyan varázslatos dolgok születtek az előadásainkon.
Ezért is volt különösen fontos a mostani edzőtábor számunkra. Újra kellett tanuljunk figyelni a próba minden mozzanatára, a társainkra, a tanár úrra, alázatot kellett tanuljunk az éneklés iránt.

Hozzájárult a jó hangulathoz, hogy régi kórusosok is részt vettek a táborban. Ilyenkor látszik, hogy van jövője ennek a tevékenységnek, hogy valami maradandó született 10 évvel ezelőtt.
Köszönettel tartozunk András Gellért tanár úrnak, hogy szívvel-lélekkel kiáll a csapatunk mellett, ha sokan vagyunk, ha kevesen, és hogy fontosnak tartja, hogy a zenei műveltség mellett a lelkünk is sok szép emlékkel gyarapodjon.

 

Remélem még sok hasonló élményben lehet részem a Vox Gimiensis tagjaként, és bízom benne, hogy mindig lesz egy erős mag, aki továbbviszi a csodát, a zenét a lelkében.
 

Verzár Zsófia, XI.A