Ismét „botorkáltak” Gerebeneseink

Ismét „botorkáltak” Gerebeneseink


SZŰCS-OLCSVÁRY MELINDA  |   okt. 07, 2022  |  Gereben Néptánccsoport, Hírek

Szeptember igazán sűrűre sikerült a gerebeneseknek fellépések és programok szempontjából. Rögtön az Erdélyi Táncháztalálkozó utáni hétvégén részt vehettünk a balánbányai Ördögborda által szervezett XXVI. Botorka fesztiválon Balánbányán 2022. szeptember 15-18. között.

Csütörtök délután indultunk a csapattal Udvarhelyről, hogy még az esti táncház előtt elfoglalhassuk szállást az ottani iskola bentlakásában. Nagyon szívélyes fogadtatásban volt részünk, a szervezők elláttak minden szükséges információval. Gyors lepakolás és vacsora után elstartolt a fesztivál, igaz a meghívott tánccsoportoknak csak egy része volt még jelen, de így is sikerült megalapoznunk a hétvége hangulatát.

Péntek a csapatösszerázás napja volt, remek alkalmat biztosítva a különböző együttesek táncosai közti kapcsolatok kialakítására. Az egész napos játék során szükségünk volt általános műveltségre, ének- és tánctudásra, találékonyságra, kreativitásra és legfőképp csapatmunkára. Feltöltődve az egész napi pörgéstől szaladtunk vacsorázni, átöltözni táncházasba, majd jöhetett a második felvonása a mulatságnak: egy Tokos zenekar koncert, majd hajnalig tartó tánc a kolozsvári zenészek társaságában.


A harmadik, egyben utolsó teljes napunk az ünnepé volt: a reggeli különleges volt, minden együttes saját vidékére jellemző ételeivel telt meg az iskola épülete, igyekezett mindenki, hogy a lehető legszebb asztalt terítse, amit a zsűri majd értékelt is a délelőtt folyamán. Másrészt ezen a napon kapott helyet a gálaműsor, melyen mi is felléphettünk a bonchidai koreográfiánkkal. Csodálatos hangulat volt a kultúrotthonban, érződött a pénteki nap hatása a táncosokon, barátsággal és szeretettel figyeltük egymás táncát.

Köszönjük a meghívást és minden kedvességet Sándor Csaba bácsinak, meg az egész Ördögborda csapatának, az igazgató úrnak, valamint Tamás Szilárd tanár úrnak, hogy elkísértek minket a hétvégére.

Verzár Zsófia, XII.A