II. hely a GTK 8. középiskolás üzleti terv versenyén

II. hely a GTK 8. középiskolás üzleti terv versenyén


Szűcs-Olcsváry Melinda  |   dec. 20, 2020  |  Hírek

2020. december 19-én került megrendezésre a 8. GTK – Középiskolás programversenye ezúttal online, ahol 13 csapat mutatott be egy-egy saját ötleteit és üzleti tervet a szakemberekből, vállalkozókból és egyetemi oktatókból álló zsűri előtt.

A verseny azért is nagyon szoros volt, mert az elmúlt hónapban a Gazdasági Tanácsadó Klub koordinátorai és meghívottai online képzést tartottak az üzleti terv témakörében, ahol gyakorlati és hasznos tanácsokkal látták el a középiskolás diákokat. Így minden csapat nagyjából ugyanolyan esélyekkel indult és magas – szinte egyetemi- színvonalú prezentációkat láthattunk a döntőben.

A GTK középiskolás programja az előző években csupán a kolozsvári és szatmárnémeti diákok számára volt elérhető. A járványhelyzetnek következtében ez az esemény is az online térbe került, így egész Erdélyből – 6 megyéből – jelentkezhettek diákok. Tehát számunkra első alkalom volt ez a verseny. Úgy érzem, hogy méltó kezdet, mivel sok tanulás, kutatás, közös és egyéni munkaóra áll az eredmény mögött. Köszönjük a volt diákjaink és a kollégáim segítségét, akik segítettek eligazodni az építőipar, a pénzügyek és a könyvelés világában.

 

A gimisek ötlete két lábbal állt a földön, nem tartalmazott sok kockázatos elemet, de részletesen kidolgozott és alapos munka volt, amely modulfaházak értékesítést tűzte ki célnak.  A versenytársaktól újszerű és egyedi ötleteket láttunk, ami hordoz magában némi kockázatot, de ismét beigazolódott, hogy a siker egyik elengedhetetlen feltétele a kockázatvállalás.

 

Iskolánkat a Balázs Kristóf, Gergely Balázs, Zajzon Ferenc Zalán, Zsombori Péter alkotta Stonks csapat képviselte, akik a kiscsoportból elsőként jutottak tovább és a végső megmérettetésben a II. helyen végeztek.

 

Köszönöm a befektetett munkátokat és további sikereket kívánok!

 

Dimén-Varga László

felkészítő tanár