Első helyen végeztek a Gimisek

Szerkesztő: | 2019. február 25. | Eredmények, Hírek, Hírek

A CaseSolvers KFT első alkalommal hirdette meg a Márkaland elnevezésű marketing esettanulmány versenyt.

A Kárpát-medencéből 135 csapat nevezett a kétfordulós versenybe. A végső döntőbe hat csapat jutott be – Budapestről, Kecskemétről, Kolozsvárról és Székelyudvarhelyről – amelyre 2019. február 23-án került sor az Engame Akadémia székhelyén.

Az esetet az esztergomi székhelyű, magyar kerékpárokat gyártó Neuzer KFT adta és a diákoknak egy marketing stratégiát kellett kidolgozniuk a 2019-es évre. A döntőbe jutáshoz hozzásegítette a csapatot az, hogy Demeter Márta a rendelkezésünkre bocsájtotta a sajátos biciklis képeit. Köszönjük.

Az első helyen végzett a gimi Nash Equilibrium csapata (Kiss Péter, Zajzon Ferenc-Zalán és Gál Bernát).

Gratulálok és köszönöm a munkátokat!

Dimén-Varga László, társadalomtudomány szakos tanár

„A külső szemlélőnek úgy tűnhet, hogy megint egy közgáz verseny, ismét egy sablonos esetoldás. Mi, belső szemlélőként tudjuk, hogy minden alkalom más és mindig tanulunk valami újat.

Ezen a versenyen a nyilvános eredményhirdetés után a zsűri egyenként hívta magához a csapatokat és részletesen kiértékelte minden csapat munkáját. Ezt valóban fontosnak tartom, mert a saját munkánkban a hibás részeket sokszor nem vesszük észre, viszont így tanulságként örökre megmaradnak számunkra.

A nyerteseknek átadott ajándéktárgyak gyorsan elévülnek, a pénznyeremény rövid időn belül elkel. Ezzel szemben a megszerzett tapasztalat megmarad, illetve a kapcsolatok – amelyekkel egy ilyen versenyen gyarapodunk – a későbbiek során nagyban hozzájárulhatnak a boldogulásunkhoz.

Van egy kevésbé ismert része ezeknek az versenyeknek: a rövid határidő okozta stressz. Mellékhatásként jelentkezhet néhány álmatlan éjszaka, feszített tempójú munka, karikás szempár és a beadási határidő előtti fejfájás. Ellenben én úgy gondolom, hogy mindezek hiányában unalmas lenne a versenyzés és olyan tanulságok nélkül maradnánk, amelyekről egy tanórai tevékenység során, elméletben lehetetlen tárgyalni úgy, hogy annak nyoma is maradjon bennünk.”

 

Kiss Péter – X. A osztályos tanuló

Kapcsolódó tartalmak