Vox Gimiensis

Vox Gimiensis


Ölelés dalokkal

SZŰCS-OLCSVÁRY MELINDA  |   dec. 31, 2022  |  Vox Gimiensis, Hírek


Az idén december 23-ra esett az a karácsony előtti nap, amire minden évben várok, várunk.

A Vox Gimiensis karácsonyi koncertje. Sokunk számára szerves részévé simult az ünnepre való készülődésnek, szépen leválasztva a lázas rohanást a békés megérkezésről.

Vox Gimiensis, de lehetne akár a vox iuventutis, vox angelorum vagy akár vox pacis, miért nem vox tranquilitatis… rövidre zárva a Tamási Áron Gimnázium kórusa. Örömzene a javából. Nem értek hozzá, de saját érzésem szerint az az igazi örömzene, amely a felszabadultság súlytalanságával köti össze azon embereket, akik játszák, azokkal, akik ezt hallgatják.

Zene, muzsika, dal, amely derűs, felüdít, lelassít, feltölt és amelyből sosem elég. Ezzel a még kell érzéssel állunk fel minden egyes koncert után, diáktársak, szülők és tanárok egyaránt. (videó)

 

Mi, tanárok idén még többet is kaptunk, ugyanis december 22-én a tanári karácsonyozáson újra felcsendült a dal a lágy fénybe burkolózó gimis folyosón, akárcsak jó pár évvel ezelőtt. Régóta vártunk rá, reméljük immár hagyománnyá erősödik ez a szeretet-gesztus.

 

Csodás gyerekeket tanítunk! Csodás kollégáink vannak! A szeretet ereje ezerszer fizesse meg a munkátokat, kedves András Gellért! Köszönjük szépen az ajándékot, a dalok által való ölelést!

 

Szűcs-Olcsváry Melinda, egy nagyon lelkes rajongó

 

Hálásan köszönjük Dávid Attilának, hogy a koncertet megörökítette!


Tavaszi kórustábor

SZŰCS-OLCSVÁRY MELINDA  |   máj. 10, 2022  |  Vox Gimiensis, Hírek

A tavaszi vakációban, 2022. április 25. és 27. között, megszervezésre került az idén 10. születésnapját ünneplő Vox Gimiensis  diákkórus edzőtábora, amelynek az ivói Regő Vendégház adott otthont.

Ez a három nap intenzív együttlét, napi 8-10 óra próba, nagyon jó hatással volt a csapatra úgy tevékenységi, mint közösségi szempontból. Minden ilyen tábornak az a célja, hogy előre kiválasztva 2-3 bonyolultabb dalt minél alaposabban megtanuljunk, bővítsük a repertoárunkat. Ezúttal sem volt másképp. Emellett közösen főztünk, jókat ettünk, számháborúztunk, beszélgettünk az egész tabor ideje alatt.

Az együtt töltött három nap alatt még jobban bizonyossá vált bennem, hogy a kórus számomra egy második család, ahol tudom, hogy mindig van helyem, értékelik azt, amit a közösségért teszek, és mindig számíthatok erre a csapatra.

És úgy gondolom, hogy pont ez az egymásra figyelés az, ami erőssé tesz minket. Két nagyon nehéz éven vagyunk túl, a járvány a mi tevékenységünkre is rányomta a bélyegét. Megcsappant a lendület, kialudni látszott a tűz, ami két évvel ezelőtt olyan hevesen lobogott a lelkünkben, ami miatt olyan varázslatos dolgok születtek az előadásainkon.
Ezért is volt különösen fontos a mostani edzőtábor számunkra. Újra kellett tanuljunk figyelni a próba minden mozzanatára, a társainkra, a tanár úrra, alázatot kellett tanuljunk az éneklés iránt.

Hozzájárult a jó hangulathoz, hogy régi kórusosok is részt vettek a táborban. Ilyenkor látszik, hogy van jövője ennek a tevékenységnek, hogy valami maradandó született 10 évvel ezelőtt.
Köszönettel tartozunk András Gellért tanár úrnak, hogy szívvel-lélekkel kiáll a csapatunk mellett, ha sokan vagyunk, ha kevesen, és hogy fontosnak tartja, hogy a zenei műveltség mellett a lelkünk is sok szép emlékkel gyarapodjon.

 

Remélem még sok hasonló élményben lehet részem a Vox Gimiensis tagjaként, és bízom benne, hogy mindig lesz egy erős mag, aki továbbviszi a csodát, a zenét a lelkében.
 

Verzár Zsófia, XI.A

 


Újabb hangposta érkezett

Szűcs-Olcsváry Melinda  |   máj. 20, 2020  |  Vox Gimiensis, Hírek

Iskolánk kórusa, a Vox Gimiensis, újabb üzenettel rukkolt elő.

„Az elmúlt időszak harc volt mindenkinek. Énekünk szóljon a békéért, a változásért, az erőért, hogy ne forduljunk vissza a régi fele, hanem éljünk az újjal.

A Szélkiáltó együttes által megzenésített Ady Endre: Imádság háború után című verssel örülünk,

a Vox Gimiensis kórus egykori és jelenlegi tagjai!”


Üzenet

Szűcs-Olcsváry Melinda  |   máj. 04, 2020  |  Vox Gimiensis, Hírek

Ismét túlcsordult a szívünk. ❤️

Egy tanár beáll középre, sok-sok tehetséges és szép lelkű fiatal köré áll és elkezdenek varázsolni. Jó kedvvel, örömmel és vérprofin.

Vannak dolgok, amelyeket nem lehet csak úgy ABBA hagyni, kinőni belőle, mint az iskolapadból.

A tanár nem más, mint iskolánk zenetanára, András Gellért, aki pedig ezt az egészet számunkra láthatóvá és hallhatóvá tette és közös képernyőre terelte ezt a sok-sok tehetséges fiatalt az természetesen  Szabó Sámuel.

Köszönjük az  Vox Gimiensis véndiák kóristáinak!  Köszönjük, hogy a mi iskolánk kórusa vagytok, még akkor is ha jó pár éve már elballagtatok!


Szép nyarat mindenkinek!

Szűcs-Olcsváry Melinda  |   júl. 01, 2017  |  Vox Gimiensis, Hírek

A tavalyi évhez hasonlóan idén is a zene szárnyán búcsúzunk egy időre a Gimitől. A Vox Gi­mi­en­sis évzáró  koncertjével kí­vá­nunk min­den Gi­mis­nek és Gi­mis lel­kü­le­tű em­ber­nek ál­dott, szép nya­rat!

 





Fesztiválozzatok, olvassatok, utazzatok, barnuljatok, pancsoljatok, és kedves ballagó nyolcadikosaink és tizenkettedikeseink, BEJUSSATOK!

 

Köszönet a videóért Kozma Ernőnek és a fotókért Mag Róbertnek!

 


Szent öröm

Szűcs-Olcsváry Melinda  |   jún. 25, 2016  |  Vox Gimiensis, Hírek

Szépen csengő kórusok százezrei szólalnak meg naponta a földkerekségen. Rég azon gondolkodom, hogy a mi kórusunk, a Vox Gimiensis miért jelent számomra sokkal többet, mint bármelyik kifogástalanul éneklő csapat, akiket meghallgattam. Mi az a többlet, amit átadnak nekünk minden Karácsonykor, találkozókon, fizikaversenyen, nagykorúsításkor, egyszóval minden alkalommal, amikor megszólalnak. A 2015/2016-os tanév évzáró koncertjén, június  23-án ,világosodtam meg: tengernyi szeretet, mérhetetlenül sok pozitív energia, és Gellért tanár úr, az örökmécses. Ennyi a titok, amellyel mindig sikerül lángot gyújtaniuk lobogásra áhítozó szívekben. Sok szép dalos pacsirta (Kovács Bogi, Péter Emőke, Orbán Eszter, Jenei Petra, Gyerkó Andi, Jakab Emese, Mihály Klaudia) ősztől más búzamező fölött zeng majd, néhány nagyszerű trubadúr (Szabó Samu, Pető Szabi, Kövecsi Norbi, Balogh Szabi) más udvarban dalol tovább. Hagyatékukat érzékeny lelkek ápolják, a csodát új hangok éltetik tovább. Ez egy olyan csoda, amelynek folytatódnia kell: kérlek, soha ne hagyjátok ABBA! 🙂

Fotó: Szabó Sámuel Fotó: Szabó Sámuel Fotó: Szabó Sámuel Fotó: Szabó Sámuel

A Vox Gimiensis számomra a legszebb vox humana. Lelkünkben égi szikra. Szent öröm. Köszönöm. Köszönjük!

Székely Zoltán, Vox Gimiensis rajongó

 


Vox Gimiensis – karácsonyi léleksimogató

Szűcs-Olcsváry Melinda  |   dec. 18, 2015  |  Vox Gimiensis, Hírek

Ünnepi varázslat a Vox Gimiensistől!

Ezen karácsony alkalmával is meghitt és boldog pillanatokkal ajándékozták meg a Vox Gimiensis tagjai az iskola tantestületét, a szülőket és minden kedves érdeklődőt.



Az idei iskolai évben négy alkalommal is bemutathattuk karácsonyi koncertünket: december 17-én a hagyományos formákat követve iskolánk épületében, másnap az Orbán Balázs Általános Iskola tanári karát köszöntöttük, majd december 20-án a lövétei templomban szereztünk kellemes perceket a falu lakóinak. Végül de nem utolsó sorban kórusunk a székelyudvarhelyi kórházba látogatott el szenteste, ahol a betegek számára is sikerült megteremteni  karácsony hangulatát. Számunkra mindig örömet jelent mosolyt csalni az emberek arcára és látni, ahogy fiatalok és idősek egyaránt lelkesednek tevékenységünk iránt.

Nagy köszönettel tartozunk ezért karmesterünknek, András Gellért tanárúrnak, aki nélkül mindez nem valósulhatna meg. Bízunk benne , hogy a befektetett munka minden évben hasonló sikereket hoz a csapat számára.

Péter Emőke


Vox Gimiensis–Karácsonyi koncert (2015)

Szerző: Szabó Sámuel  |   dec. 17, 2015  |  Vox Gimiensis, Hírek

A Tamási Áron Gimnázium diákkórusa, a Vox Gimiensis 2015 karácsonyán is énekelt a tanároknak, szülőknek.

Repertoárjuk néhány darabja megosztásra került.


Vox Gimiensis bemutatása