Helyesen író gimisek, akikre büszkék vagyunk

Helyesen író gimisek, akikre büszkék vagyunk


SZŰCS-OLCSVÁRY MELINDA  |   márc. 14, 2023  |  Hírek

Március 4-én került sor a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny megyei szakaszára, a Covid után először hagyományos, jelenléti versenyzéssel.

A járvány ideje alatt online felületen történt a megmérettetés, annak kevés előnyével és rengeteg hátrányával. Elmaradtak a személyes találkozások, elillant az együttversenyzés varázsa, a versenytársak közös, izgalmakkal fűszerezett várakozása, a díjazás felemelő élménye. A digitális feladatsort gép javította, az elismerés postán küldött oklevél formájában jutott el az eredményes versenyzőkhöz.

Idén – a diákok és a felkészítő tanárok nagy örömére – ismét lehetőség teremtődött a verseny hagyományos formában történő megszervezésére. Lelkesen készült mindenki a megmérettetésre, amely majdnem olyan volt, mint amire már régen vártunk. Utolsó méteren – üröm az örömben – értek meglepetések, de a felkészült diákok vették az akadályt: a számítógépes programra tervezett feladatsor nem fogott ki rajtuk, a felvidéki földrajzi és intézménynevekből is remekeltek.

Mátyás Áron, ötödik osztályos tanuló dicséretben részesült, József Áron I. helyezést ért el a hetedikes évfolyamon, és a korábbi tanévekben is sikeresen versenyző Székely Ágnes szintén I. helyen végzett, ő bizonyult a legjobbnak a Hargita megyei nyolcadikosok közt.

A Kárpát-medencei szintű verseny megyei fordulójának a csíkszeredai Nagy Imre Általános iskola adott otthont, az országos szakaszra Kolozsváron kerül sor.

Eredményes felkészülést kívánunk József Áronnak és Székely Ágnesnek!

Sok sikert a megmérettetés országos fordulóján!

Ozsváth Imola, magyartanár