Gimis eredmények a Vermes Miklós Fizikaversenyen

Gimis eredmények a Vermes Miklós Fizikaversenyen


SZŰCS-OLCSVÁRY MELINDA  |   ápr. 23, 2023  |  Hírek

Vermes Miklós Kossuth-díjas magyar középiskolai fizika-, kémia- és matematikatanár, kiváló tankönyvíró és kísérletezőről elnevezett nemzetközi fizikaverseny 1994 óta kerül megrendezésre, középiskolás tanulók részvételével.

Iskolánk tanulói rendszerint bekapcsolódnak a vetélkedőbe.

Idén a megmérettetés megyei szakaszán, március 19-én a Gimiből 18 tanuló vett részt. Néhányan közülük különösen szép eredményeket értek el:

Tordai Krisztián (IX.A ) –  I. díj

György Mátyás Gergő (IX.A) – II. díj

Molnár Katalin (IX.A) – III. díj

Antal Áron (IX.A) – dicséret

Bencze Mátyás (X.B )  - I. díj

Ez az öt tanuló jutott az országos döntőbe, amelyen Krisztián és Kata nem tudott részt venni, hiszen ugyanezekben a napokban a Nemzetközi Magyar Matematikaverseny nemzetközi szakaszán vettek rész Magyarországon.

A Vermes Miklós Fizikaverseny országos döntőjét az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT) a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégiummal együtt, 2023. április 21-22. között szervezte meg Kolozsváron 65 tanuló (köztük a három gimis diák) részvételével.

Mieink tisztesen helytálltak: György Mátyás Gergő (IX.A) és Bencze Mátyás (X.B) saját korosztályukban egyaránt a 8. helyet szerezték meg, Antal Áron (IX.A) pedig III. díjban részesült, és ezzel az eredménnyel továbbjutott a verseny nemzetközi szakaszára, amelyre június 18-22 között kerül sor Sopronban.

Gratulálunk tanulóinknak, Áronnak pedig eredményes felkészülést és sikeres versenyzést kívánunk!

Székely Zoltán, fizikatanár