Igazgatói köszöntő

1228147959Tisztelt Látogató!

Szeretettel köszöntöm intézményünk honlapján. Honlapunk olyan közérdekű, hasznos információkat tartalmaz, amelyek megkönnyítik a tájékozódást az iskolai élettel kapcsolatban. Az érdeklődő képet kaphat a nálunk folyó oktatásról, az általunk nyújtott szolgáltatásokról, a színes diákéletről, az iskola múltjáról, megismerheti lehetőségeinket, illetve azokat a követelményeket és kötelezettségeket, amelyeket az iskola támaszt a tanulóival szemben.

Iskolánk Erdély egyik legrégibb és legszínvonalasabb intézménye, amelyben 1593-tól folyik az oktatás. Kezdetben római katolikus gimnáziumként működött, ma elméleti középiskola, de elemi és általános iskolai képzést is nyújtunk. Szintén hozzánk tartozik a nagy múltú egészségügyi középkáderképzés is, mint középiskola utáni hároméves szakképzés.

Elemi és általános iskolai oktatásban évfolyamonként egy osztályunk van, külön épületben vannak a „kicsik”, az Iskola utca 1. szám alatt, a valamikori Római Katolikus Zárda épületében.

A főépületben, a Baróti Szabó Dávid 32. szám alatt a középiskola működik, évfolyamonként 5 osztállyal, matematika-informatika, természettudományok (angol nyelv), természettudományok, filológia és római katolikus teológia osztályokkal.

Iskolánk bentlakással és saját konyhával, étkezdével is rendelkezik. A régi iskolaépületben, a Márton Áron tér 4. szám alatt 120-130 tanulónak biztosítunk „otthont”.

Az egészségügyi asszisztensképzés évfolyamonként 2 osztállyal működik, elméleti órák az iskola épületeiben, a gyakorlat pedig a városi kórház épületében zajlik.

Több mint 50 pedagógus oktat iskolánkban, többnyire I. fokozattal rendelkező, tapasztalt tanárok, munkájukat dicséri a kiváló eredmény, melyet tanulóink érnek el a tantárgyversenyeken, érettségin és a továbbtanulásban.

Kedves Látogató!

Kérem, tekintse meg honlapunkat, melyen igyekeztünk bemutatni iskolánkat, és amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérem, látogasson el hozzánk! Személyesen is szívesen bemutatjuk intézményünket.

Tisztelettel,
Laczkó György igazgató

 
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com