Igazgatói köszöntő

1228147959Tisztelt Látogató!

Szeretettel köszöntöm intézményünk honlapján. Honlapunk olyan közérdekű, hasznos információkat tartalmaz, amelyek megkönnyítik a tájékozódást az iskolai élettel kapcsolatban. Az érdeklődő képet kaphat a nálunk folyó oktatásról, az általunk nyújtott szolgáltatásokról, a színes diákéletről, az iskola múltjáról, megismerheti lehetőségeinket, illetve azokat a követelményeket és kötelezettségeket, amelyeket az iskola támaszt a tanulóival szemben.

Iskolánk Erdély egyik legrégibb és legszínvonalasabb intézménye, amelyben 1593-tól folyik az oktatás. Kezdetben római katolikus gimnáziumként működött, ma elméleti középiskola, de elemi és általános iskolai képzést is nyújtunk. Szintén hozzánk tartozik a nagy múltú egészségügyi középkáderképzés is, mint középiskola utáni hároméves szakképzés.

Elemi és általános iskolai oktatásban évfolyamonként egy osztályunk van, külön épületben vannak a „kicsik”, az Iskola utca 1. szám alatt, a valamikori Római Katolikus Zárda épületében.

A főépületben, a Baróti Szabó Dávid 32. szám alatt a középiskola működik, évfolyamonként 5 osztállyal, matematika-informatika, természettudományok (angol nyelv), természettudományok, filológia és római katolikus teológia osztályokkal.

Iskolánk bentlakással és saját konyhával, étkezdével is rendelkezik. A régi iskolaépületben, a Márton Áron tér 4. szám alatt 120-130 tanulónak biztosítunk „otthont”.

Az egészségügyi asszisztensképzés évfolyamonként 2 osztállyal működik, elméleti órák az iskola épületeiben, a gyakorlat pedig a városi kórház épületében zajlik.

Több mint 50 pedagógus oktat iskolánkban, többnyire I. fokozattal rendelkező, tapasztalt tanárok, munkájukat dicséri a kiváló eredmény, melyet tanulóink érnek el a tantárgyversenyeken, érettségin és a továbbtanulásban.

Kedves Látogató!

Kérem, tekintse meg honlapunkat, melyen igyekeztünk bemutatni iskolánkat, és amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérem, látogasson el hozzánk! Személyesen is szívesen bemutatjuk intézményünket.

Tisztelettel,
Laczkó György igazgató