Gimi the key

Gimi the key


Szűcs-Olcsváry Melinda  |   okt. 18, 2019  |  Hírek

Az idei gólyabálunk, a Gimi the key, október 5-én, szombaton került megrendezésre, az UFF nagytermében.

Közel száz végzős diák dolgozott azon, hogy a kíváncsi gólyáknak egy felejthetetlen élményben lehessen részük. Hosszas válogató után mindegyik osztályból egy-egy pár került ki, akik képviselhették az osztályukat a megmérettetésen.

Az osztályok főgólyapárjai:

A osztály: Hajdu Boglárka, Lukács Szilárd

B osztály: Kacsó Sarolta, Kelemen Tas

C osztály: Kovács Enikő, Dáné Márton

D osztály: Nagy Orsolya, Balázs Ádám

E osztály: Bálint Sarolta, Fábián Vilmos

Az újoncok első feladata a bemutatkozás volt, amely előzetes felkészülést igényelt. Látszott is a munka eredménye, hiszen ötletes, kreatív és humoros bemutatkozókat hallhattunk/láthattunk.

Második feladatuk egy óriáspuzzle kirakása volt. Tizenkét darab kartonból készült kockát kellett úgy forgatniuk, elhelyezniük, hogy összeálljon az osztályuknak megfelelő kép.

A harmadik próba keretein belül a gólyák logikáját, gyorsaságát és találékonyságát teszteltük. A feladat első része egy 4 kérdésből álló logikai feladvány megoldása volt. A második részben a megadott kellékekből kellett készíteniük egy olyan eszközt, amely segítene kiszabadulni egy szobából, melynek sem ablaka, sem ajtaja nincsen. A művészi alkotásokat be is kellett mutatniuk, hogy megtudhassuk hogyan is működnek. Az utolsó próbatételben a pár fiú tagjának az a feladat jutott, hogy felmásszon a plafonról lelógatott kötéllétrán, és lejuttasson a párjának a létrára kötözött színes lufik mindegyikéből egyet. A lánynak pedig a kapott lufikat ki kellett pukkasztania, így megkaphatta a kulcsot, amelyet arra használt, hogy megkeresse melyiket nyitja a színpadon elhelyezett lakatok közül.

Összességében a gólyák nagyon ügyesen teljesítettek, óriási versengés volt az első helyért. A zsűri végül úgy határozott, hogy a dobogó legfelső fokára a D osztály főgólyapárja kerüljön, második helyen végzett az A osztály, harmadik helyen pedig a C osztály.

Az est bemondói a szervezői csapat tagjai, Bálint Anita és Dobai Norbert voltak, köszönjük nekik, valamint az iskola kórusának, a Vox Gimiensisnek a csodás fellépésüket. A nézők szórakoztatásához hozzájárultak még a C-sus2 zenekar tagjai, akik iskolánk tanulói, valamint az a húsz szervező, aki részt vett a szervezői táncban.

Mégegyszer gratulálunk minden gólyának a teljesítményükért, valamint köszönet a  szervezőtársaknak a kitartó munkáért. Meglett az eredménye.

 

Nagy köszönet a fotókért Dávid Attilának.

 

Vass Annamária, XII. A osztály