GEREBENES EDZŐTÁBOR ZETEVÁRALJÁN

Szerkesztő: | 2019. szeptember 5. | Gereben Néptánccsoport, Hírek, Hírek

A Gerebenesek immár 9-ik alkalommal tartanak edzőtábort a zeteváraljai Zeta panzióban.

Az együttes tagjai ez alkalommal a Küküllőmente táncaival, népdalaival ismerkednek, elsősorban szentbenedeki táncokat tanulnak. A tánctanulás mellett esténként archív felvételekről  adatközlők táncait is megtekintik, de Tőkés Lóránt előadásában megismerkedtek a tágabb néprajzi tájegységgel, annak hagyományaival, történelmével és természetesen a táncszokásaival is.

A tábornyitás szeptember 1-én, vasárnap reggel 9 órakor volt a „kicsiknek” (VI -VIII. osztályosoknak), a „nagyoknak” (középiskolásoknak) szeptember 3-án, kedden reggel 9 órakor.

Népes az idei tábor is, több mint 120 táncos jött el Zeteváraljára. Több csoportban folyik az oktatás, Boros Béla és Boros Hilda táncoktatók irányításával, nekik segít Tamás Szilárd egykori Gerebenes. A tábort esténként meglátogatják az elmúlt években végzettek is, az esti táncházaknak a hangulatát nagyban meghatározza a jelenlétük. Így több táncos generáció együtt mulat esténként, megosztják élményeiket, ellesik egymástól a tánctudást és nem utolsó sorban példaképek is a kisebbek számára.

A kiváló muzsikát az Üver zenakar biztosítja.

Táborzárásként a tanult táncokból egy kis koreográfiát mutatnak be, a szülők jelenlétében.

Táborunkat támogatja a Hargita Megyei Tanács, a székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal és a BGA. Köszönjük a szülők és sok más szimpatizánsunk segítségét.

Laczkó György, együttesvezető

Kapcsolódó tartalmak

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com