GAZDASÁGI TANÁCSADÓK LETTEK A GIMISEK

Szerkesztő: | 2018. április 16. | Eredmények, Hírek, Hírek

A Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának magyar tagozata 10. alkalommal hirdette meg a Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyét.

Iskolánkból három csapat nevezett be a KÜTV-re. Az első két fordulót mindhárom csapat sikeresen teljesítette, de a kolozsvári döntőben, mely 2018. április 13-15 között zajlott, a IX.A osztályos diákokból álló Nash Equilibrium csapata képviselte iskolánkat. A kolozsvári megmérettetésen 15 erdélyi neves középiskola diákja versenyeztek egymással. Az idei esetet a Bonafarm cégcsoport biztosította, amelyben egy romániai terjeszkedéssel kapcsolatosan vártak megoldási javaslatokat a középiskolás diákoktól.

A cég képviselői jelen voltak zsűriben és elmondásuk szerint sok használható ötletet hallottak, amelyeket érvekkel, alapos számítással is alátámasztottak a versenyzők. A csapatokat négy csoportba sorsolták, ahonnan csupán az elsők juthattak a legvégső döntőbe. A Nash Equilibrium (Kiss Péter, Molnár Dávid, Zajzon Ferenc Zalán  – IX.A) sikeresen vette ezt az akadályt is és végül II. helyen végzett a közel 60 regisztrált csapat közül. Az értékes nyeremények és pénzjutalmon kívül egy pályaorientációs képzést is nyertek az osztályuknak az OTP bank jóvoltából.

Azért kiemelkedő ez a teljesítmény, mert olyan diákokról van szó, akik még nem tanultak gazdasági tárgyakat a középiskolában és maguk mögé utasították a 11.-12. évfolyambeli csapatokat egész Erdélyből. Csupán a kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceum csapata bizonyult jobbnak. Újra beigazolódott, hogy a kitartó és alapos munka elvezethet a sikerig.

Ezzel párhuzamosan hasonló verseny zajlott az egyetemistáknak, akik egy komplexebb problémát kellett megoldjanak az esetet adó cégcsoportnak, de sokkal magasabb szinten kellett tárgyalniuk a problémát. A középiskolás döntő után rögtön következett az egyetemistáké, és nagy öröm volt számomra látni az egyetemisták között iskolánk egykori diákjait, akik az előző években még középiskolásként versenyeztek a Gimit képviselve és ma már a Babeș-Bolyai Tudományegyetemet képviselik eredményesen a hazai és nemzetközi versenyeken.

Ugyanakkor a zsűri tagjai között ott vannak egykori diákjaink, akik már vezető beosztásban dolgoznak sikeres hazai vállalatoknál. Idén is elkészült a Gimis közgazdászok különböző generációinak közös fényképe.

Köszönöm mindannyiuk munkáját és további sikereket kívánok!

Dimén-Varga László

társadalomtudomány szakos tanár

Kapcsolódó tartalmak