Filozófia eredmények Kolozsvárról

Filozófia eredmények Kolozsvárról


SZŰCS-OLCSVÁRY MELINDA  |   máj. 03, 2024  |  Hírek


2024. április 27-én került sor a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Magyar Filozófia Intézete szervezésében meghirdetett középiskolásoknak szóló esszépályázatnak.

Iskolánkból öten vettünk részt: Szőcs-Gazdi Péter (XII. D), Biró Kriszta-Zsófia (XII. D), Kovács Orsolya (XII. D), Lázár Emőke (XII. D) és Székely Klementina (XII.C). 

Eredményeink:

Szőcs-Gazdi Péter - II. hely

Lázár Emőke - IV. hely, dicséret

Székely Klementina - V. hely, dicséret

Mivel mindannyian 70 pontnál többet szereztünk, felvételt nyertünk a Babeș-Bolyai Tudományegyetem filozófia szakára, amennyiben élünk a lehetőséggel.

A felkészülések során nagyban segített a folytonos kölcsönös eszmecsere. Az elején csupán jegyzetekkel, aztán pedig már majdnem kész szövegekkel érkeztünk szerda reggelente a filozófus közegbe. A szövegek kiforrásához nagyban hozzájárult az egymás hibáiból való tanulás, valamint a Bálint Csaba tanár úr által javasolt olvasmányok, előadások. Az esszék kidolgozása mellett alkalmunk adódott az életben is lényeges dilemmák kibontására, tanulmányozására. Habár szerdánként sokszor vissza vágytunk az ágy melegébe, az eredmények végül kompenzálták a kényelemről való lemondást.
 

Felkészítő tanárok: Bálint Csaba, Dimén-Varga László