Felújították a biológia szaktermet

Szerkesztő: | 2016. március 22. | Fotógaléria, Hírek, Hírek

Nemrég fejeződött be iskolánkban a biológia szakterem teljes körű felújítása, bútorok restaurálása, falak meszelése, padló újracsiszolása.

„Még mindig van teendő, de már ez is óriási dolog, hogy ennyire fel tudtuk újítani a termet, ami már nagyon rég le volt lakva”– tudtuk meg Simó Réka biológia szakos tanárnőtől, aki reméli, hogy a közeljövőben a kitömött állatokat is tudják restaurálni szakemberek segítségével.

Felcsiszolták és újralakkozták a padlót, új lámpatesteket szereltek, és a régi, dróttal rögzített, fekete sötétítők helyett új, felhúzható függönyöket vásároltak. A Bethlen Gábor Alapnak köszönhetően, még a tanév elején új padokat kapott a terem, és most egy teljes körű restaurációs folyamaton ment át. A régi bútorok helyett nem újak kerültek be, hanem az adottakat restaurálták és újították fel megtartva a hagyományos színeket, motívumokat és stílust. Csupán egy szekrényt kellett kicserélni, helyébe egy új került, de az is összhangban van a terem stílusával és hangulatával. Egy fogast is felszereltek a falra, amely egy ügyes kezű asztalosnak köszönhetően ugyanolyan motívumokat és elemeket tartalmaz, mint a restaurált bútorok.  Az előkészítő sarkat is felújították, a bútorok ott is megszépültek, a takarítási folyamat is befejeződött.

Kapcsolódó tartalmak