Természetre hangolva

Természetre hangolva„Mi magunk legyünk a változás, amelyet látni szeretnénk a világban.“  Mahatma Gandhi

A Zöld hét keretében iskolánk alsó tagozata osztályonként egy nagyszerű programban vehetett részt Kádár Tibor-Sándor erdész és az osztálytanítók vezetésével. A programot iskolánk Véndiák Egyesülete támogatta, melyet ezúton is hálás szívvel köszönünk.

A programról röviden:

Az osztályteremben  játékos gyakorlatok keretében nyerhettek betekintést a gyermekek az erdei életközösségekbe. Egyedi és saját fejlesztésű szemléltető eszközök segítségével érezhetővé, tapinthatóvá vált az erdő élővilága. Érdekes, új információkkal és tapasztalatokkal gazdagodhattak az alábbi témakörökben:  az erdő fogalma és szerepe, az erdő lakói, az erdő mint élőhely, leggyakoribb fák, jellegzetes növények.

Az elméleti megalapozás után következett a vezetett séta, ahol a korosztályuknak megfelelő szinten, szemléletes példákon keresztül alkothattak fogalmakat az életközösségek működéséről, igazi detektívekként tárhattak fel összefüggéseket élőlények és élőhelyek között. Egy varázslatos érzékszervi utazást tettek, ahol a tapintás, a szaglás és a hangok segítségével fedezhették fel a környezetünk csodáit.

Ha valamit megismerünk, közelebb kerülünk hozzá.

Ezzel a programmal gyerekeink közelebb kerülhettek a természethez, tettek egy újabb lépést, hogy felnőtté válva környezetünk ismerői, óvói, tudatos megtartói legyenek.

 

Emőke tanci és osztálya:

 

 

Marika tanci és osztálya:

 

 

Bella tanci és osztálya:

 

 

Zsuzsa tanci és osztálya:

 

 

Adélka tanci és osztálya:

 

 


Fancsali Adélka-Leilla, Szabó Zsuzsa, Nyárádi Izabella, László Mária és Székely Emőke-Katalin tanítók