Egy első, egy második díj és egy dicséret

Egy első, egy második díj és egy dicséret


SZŰCS-OLCSVÁRY MELINDA  |   ápr. 22, 2024  |  Hírek

 

A hétvégén, április 19-én zajlott le Kolozsváron a Báthory István Elméleti Líceum és az EmpirX Egyesület által szervezett Mindennapok fizikája (MIFIZ) nevű fizikaverseny 21. kiadása, amelyen 7 megyéből (Brassó, Hargita, Kolozs, Kovászna, Maros, Máramaros, Szatmár) 75 csapat, összesen 300 diák vett részt. 

A verseny tárgyi tudást, nyelvi kompetenciát, gyakorlati érzéket, kreativitást vár el a diákoktól, amellett együttműködést és összehangolt csapatmunkát is feltételez. 

Diákjaink nagy érdeklődéssel, örömmel vesznek részt ezen a versenyen, aminek mi, pedagógusok, örülünk, hiszen ezáltal is mélyül a szerelem köztük és a tantárgy között. 

Idén a rendezvényen a Tamási Áron Gimnáziumból 4 csapat (16 diák) képviselte az iskolát:


-    A VII. osztályosokNégy Nyüton nevű csapatát Várday Zoárd, Balla-Kende Miklós, Koncsag-Szász Péter és Nagy Lajos alkották. Ők 96%-os teljesítménnyel II. díjban részesültek.
-    A kilencedikesek közül a Szabó Dániel (IX.A), Kis Katalin (IX.B), Barabás Botond (IX.A) és György Artúr (IX.A) által alkotott Fizikirályok nevű csapat a korosztályukban induló 13 csapat közül a 7. helyen zárt.
-    FizikÁszok néven alakult meg a X. A osztályosok egyik csapata, Antal Áron, György Mátyás-Gergő, Lőrincz Sámuel, Dobai-Pataky Csaba összetétellel, akik nagy csatában végül 82%-os teljesítménnyel dicséretet érdemeltek ki.
-    A X. A-sok másik csapatát, a Fizimókusok nevűt, Hadnagy-Andorkó Dóra, Tordai Krisztián, Molnár Katalin és Tódor Hunor alkották. Ők a 15 csapatos mezőnyben a 7. helyet csípték el.

A 75 kísérleti videó közül a tizedikesek kisfilmjét a zsűri maximális pontszámmal jutalmazta és I. díjban részesítette. A kisfilm itt  nézhető meg.

 

Gratulálunk, fiatalok! Jó játék volt. 😊

Székely Zoltán, fizikatanár
 

További hírek

Deutsch ist schön verseny

Hírek
máj. 03, 2024


Otthon az anyanyelvben

Hírek
ápr. 17, 2024