Dupla győzelem a GTK üzleti terv versenyén

Szerkesztő: | 2021. december 11. | Eredmények, Hírek, Hírek

2021. december 11-én került megrendezésre a 9. GTK – Középiskolás programonline versenye, ahol 21 csapat mutatott be egy-egy saját ötletet és üzleti tervet a szakemberekből, vállalkozókból és egyetemi oktatókból álló zsűri előtt.

 A verseny előtt az elmúlt hónapban a Gazdasági Tanácsadó Klub koordinátorai és előadói online képzést tartottak az üzleti terv témakörében, ahol gyakorlati és hasznos tanácsokkal látták el a középiskolás diákokat. Minden évben egyre magasabb színvonalú prezentációkat láthatunk a döntőben.

Iskolánk diákjai három csapatban is részt vettek, amelyek közül a Bán-Gagyi Roland, Bereczki-Orbán Péter, Dimén-Varga Ábel és a Tóth Attila alkotta 4goSale csapat (12. A) az első helyen végzett. Gratulálunk és köszönjük szépen a munkátokat!

A harmadik helyet iskolánk egy másik csapata, az Interschool csapat szerezte meg. Ezzel a csapattal a Tamási Áron Gimnázium és a Benedek Elek Pedagógiai Líceum diákjai közösen neveztek. Bálint Kund (Peda 12. B), Barabás István (Gimi 10. A), Farkas Ferencz-Örs (Gimi 10. A) és a Németi Kinga (Peda 12. B) sok befektetett munkával egy alapos üzleti tervet hozott létre. A felkészülés során egy látogatásra is szakítottak időt az iparág egyik legnagyobb árbevételű vállalatához az AKSD-hez Marosvásárhelyre.

 

Iskolánkat egy  harmadik csapat is képviselte.  Bartók Zsófia (12.E), Birtalan Alexandra (12.E), Dénes Kriszta (12.B) és  Tófalvi Krisztián  (12.B)  a FairTrade csapattal neveztek a versenybe. Nekik nehezebb dolguk volt, mivel az elődöntőben a legnehezebb csoportba kerültek, ahol a győzteseken kívül, Erdély legnevesebb középiskoláinak diákjaival kellet összemérni a tudásukat.

Köszönjük az ő munkájukat is és külön kiemelnénk Dénes Kriszta (12. B) kitartását és befektetett energiáját.  A dobogóról ugyan lemaradtak, de hisszük, hogy ők is hasznos tudásra tettek szert.

Felkészítőként sikerült eredményesen együttműködünk, bár egyszerre három csapatot mentorálni igazán emberpróbáló feladat volt számunkra.

Mivel a saját gyerekeink is részt vettek, ezért úgy döntöttünk, hogy azt a csapatot készítjük fel, amelyben nem a saját, hanem a másik gyereke versenyez.

 

Bálint Csaba és Dimén-Varga László

felkészítő tanárok

 

 

 

Kapcsolódó tartalmak