Deutsch ist schön verseny

Deutsch ist schön verseny


SZŰCS-OLCSVÁRY MELINDA  |   máj. 03, 2024  |  Hírek

 

Tizenhat évvel ezelőtt, 2008-ban indította el iskolánk a Deutsch ist  schön versenyt, mint az országos szervezésű német idegen nyelvű tantárgyverseny alternatíváját.

Vándorversennyé vált, azóta – pár éves kihagyással - szinte évente átveszi városunk, illetve régiónk valamelyik iskolája a stafétabotot. Olyan diákokat próbálunk megszólítani, akiknek a német nyelvű tantárgyverseny túl nagy kihívás lenne, viszont szívesen felmérnék tudásukat egy hangulatos versenyen.

Célul tűztük ki a német nyelv fontosságának hangsúlyozását, a német nyelv, mint eszköz, mint egy idegen kultúra hordozójának megszerettetését, valamint azt, hogy diákjainkat iskolapadon kívül, egy hangulatos vetélkedő keretében meg tudjuk szólítani és élményekben gazdag pillanatokat szerezhessünk nekik. Mindezt játékos nyelvi keretek közt kínálva és alkalmat adva nekik arra is, hogy korosztályukkal megismerkedhessenek, kapcsolatokat teremthessenek.

Idén a vetélkedőnek a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium adott otthont. A regionális versenyre 2024. április 26-án került sor, ahol közel 150 diák képviselte Udvarhely és Keresztúr iskoláit. Az egyéni írásbeli felmérést csoportos vetélkedő követte, utána a versenyzők német nyelvű előadásokon vehettek részt. Ebéd után a verseny kiértékelővel és díjazással zárult. 

Iskolánkat a következő diákok képviselték: Dávid Zsolna, Spierer Léna, Ferenczy Júlia, Imre Maja Denissza, Ivácsony Zsófia (V. A), Marosfői Eszter, Sándor Orsolya, Sata Balázs (VI.A), Bartis Mirjám Hanna, Tófalvi Andrea (VIII.A), Bálint Ádám, Fülöp Ágnes (IX.D), Fancsali Zsófia (X.E).

Díjazottjaink korosztály szerint:

Dávid Zsolna V.A osztály – II. díj
Spierer Léna V.A osztály – III. díj
Sándor Orsolya VI.A osztály – III. díj
Bartis Mirjám Hanna VIII.A osztály – I. díj
Tófalvi Andrea VIII.A osztály – III. díj
Bálint Ádám IX.D osztály – III. díj

Ezúton is köszönjük a szervező iskola munkaközösségének, kiemelten Dénes Andrea, Bardócz Tímea és Hajdú Krisztina némettanárnők szép munkáját.

A fotókat Benedek Dorottya helyi diáklány készítette, köszönet értük!

Gratulálunk a díjazottjainknak, további sok sikert kívánunk nekik!

Bekő Melinda Erzsébet
Dobai Jenő 
Sándor Gyöngyi
felkészítő tanárok