Asociația Tamási Áron Véndiák Egyesület

Asociația Tamási Áron Véndiák EgyesületLa 12 octombrie 1990, un grup de foști elevi ai Liceului Tamási Áron, conduși de profesorul Domokos Kovács, au simțit nevoia de a crea o fundație pentru persoanele în vârstă. Scopul lor era de a păstra trecutul școlii, tradițiile și valorile tradiționale și de a le menține vii în prezent.

Aceasta și-a început activitatea sub numele de Fundația Prietenii Absolvenților (Véndiákok Baráti Társaság Alapítvány) și a fost înregistrată oficial ca Fundația Absolvenților Tamási Áron (Tamási Áron Véndiák Alapítvány) la 12 martie 1991. Fundația a oferit un sprijin financiar semnificativ truperi de dansuri populare al școlii, Gereben, a confecționat costume, a oferit școlii cărți de recompensă și burse și a oferit alte tipuri de sprijin material.

La 6 octombrie 2010, la inițiativa Consiliului de administrație al fundației, a fost înființat un nou consiliu de administrație. La 25 februarie 2011, asociația a fost reînregistrată oficial ca Asociația Tamási Áron Gimnázium Véndiák Egyesület.

Începând cu anul 2022, asociația își va continua activitățile cu un număr reînnoit de membri. Mai multe detalii pe www.gimisvendiakok.ro.

Scopul principal al noii asociații este de a crea o bază de date cuprinzătoare a tuturor absolvenților care au absolvit școala. Printre alte obiective se numără: îmbunătățirea infrastructurii școlii, sprijinirea activităților culturale și academice curente ale școlii, renovarea vechilor mese, ajutorarea absolvenților vârstnici și nevoiași și a profesorilor pensionari ai școlii, precum și sprijinirea organizării reuniunilor de clasă.

Asociația îi invită pe toți absolvenții să se alăture și să o sprijine.

O modalitate posibilă de a sprijini Asociația este de a dona 2% din impozitul dumneavoastră către Asociație. Informații detaliate și formulare de descărcat pot fi găsite pe site-ul web de mai jos.

Date de contact:

Adresa site-ului web: www.gimisvendiakok.ro
Adresa de e-mail: info@gimisvendiakok.ro
Persoană de contact: Zsolt Dimény
Număr de telefon: +40-770-822523

Facebook: www.facebook.com/TamasiAronVendiakEgyesulet