CSAK TISZTA FORRÁSBÓL

Szerkesztő: | 2017. március 26. | Hírek, Hírek

A IX. ŐSZIRÓZSÁK ORSZÁGOS NÉPDALVETÉLKEDŐ MEGYEI SZAKASZA

 CSAK TISZTA FORRÁSBÓL

2017. március 25.

A népdaléneklés pedagógusi munkánk kedves pillanata. Mindannyian tudjuk, hogy a tanítványaink szívesen énekelnek. Gyakran használjuk módszerként, a gyerekek megnyugtatására. Minden iskolai eseményünk szerves része a közös éneklés, mert az ének azonnal, zsigeri szinten hat. Ezen túlmenően, ha tehetséget érzünk diákjaink valamelyikében, megéri megmutatni, megmérettetni, kimozdítani a megszokott környezetéből. A gyerek fogékony, megismeri korosztályát és mivel könnyen tanul, nagyon sok új népdal „ragad rá”ezeken a rendezvényeken. Nem lesz diákunk minden vetélkedőn díjazott, de egész biztosan mindeniknek a nyertese lesz.

A rendezvény házigazdájaként, a Tamási Áron Gimnázium igazgatója, Laczkó György köszöntötte a vendégeket, majd a Gimnázium diákjai udvarhelyszéki csárdást muzsikáltak és táncoltak. Zenészeink: Dezső László, Dezső Anna és Nagy Gergő, a Kaszaj Egyesület diákjai. Táncosaink: Szabó Ilka, Szász Ágnes, Szabó Dániel és Dimén-Varga Ábel a Gereben néptáncegyüttesnek tagjai.

Bíró Barna Botond, Hargita megye Megyei Tanácsának alelnöke, méltatta a rendezvényt, majd a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont igazgatója, Lőrincz Ildikót köszöntötte vendégeinket és átadta a vetélkedő nyertesei számára készített értékes könyv- és hangzóanyag csomagot.

A bíráló bizottság, Major Magda, Haáz Margó, Antal Rozália, László Judit, Dr. Szalay Zoltán és Fancsali Adélka-Leilla, az öt korcsoportban választott négy díjazottat, két tanuló továbbjutott az Őszirózsák Népdalvetélkedő országos szakaszára, 12 tanuló pedig a Csak Tiszta Forrásból Regionális Népdalvetélkedőre.

Szabó Zsuzsa szervező

Köszönet a fotókért Szabó Sámuelnek.

Kapcsolódó tartalmak